Tijd voor Krijt in volle vaart

Tijd voor Krijt 2.0 blijft stappen maken! Na de grootse opening in Amsterdam eerder dit jaar verspreidt de doorontwikkeling van dit project zich nu over het hele land.

De afgelopen weken is Tijd voor Krijt van start gegaan op liefst vier nieuwe locaties in Den Helder, Amsterdam, Deventer en Wintelre. Een sfeer/fotoverslag.

28 april 2024

Behalve nieuwe spelers wist Tijd voor Krijt ook goed de lokale en regionale media te halen. Zo waren er publicaties rondom alle stops: publicaties dus in lokale en regionale media Den Helder (in Noord-Hollands-Dagblad en Rodi Den Helder), Amsterdam-Noord (in Rodi Amsterdam-Noord), Deventer (Sport in Deventer) en Wintelre (in het Brabants Dagblad, zelfde stuk ook in AD Eersel, plus een mooi artikel in Eindhovens Dagblad).

 

Het succesvolle project vanuit de KNBB heeft als doel om op laagdrempelige en sociale wijze biljart aan te bieden bijvoorbeeld voor diegenen die al lang niet meer hebben gespeeld, of die een stap naar lidmaatschap van een biljartclub nog te groot vinden.

Deze doelstellingen werden mooi omschreven bij de eerste stop van Tijd voor Krijt, bij Pool & Dart Centre Den Helder. Na een mooie openingsavond met KNBB-directeur Willem La Riviere en Tijd voor Krijt projectleider Michel Hofstede op 18 april, is donderdagavond 25 april van 19:30 - 21:00 uur al de tweede wekelijkse inloop geweest. Charissa Beemsterboer van het Pool & Dart Centre: “Volle zalen hoef je niet te verwachten, maar geheel niet ontevreden hebben wij gisteravond, voor ons nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Veel gepraat, koffie gedronken, een drankje en een bitterballetje erbij.”

“Zoals het programma van de KNBB bedoeld is, gebeurde ook. Vaste gasten die oude bekenden binnen zagen komen die jaren geleden zijn gestopt, of ooit eens tegen diegene gespeeld hebben op een toernooi in het verre verleden. Onderling uitleg aan elkaar gegeven, en zelf heb ik ook even gebiljart uiteraard.”

“Wij zeggen missie geslaagd hier in Den Helder, en op naar volgende week donderdag voor weer een nieuwe Tijd voor Krijt!”

 




 

Op dinsdagmorgen 23 april waren Michel Hofstede, stagiair Jannes van Renswoude en KNBB communicatieman Rolf Slotboom aanwezig op een bijzondere locatie, bij BV de Kimme in Amsterdam. Een biljartvereniging direct onder een zorgcentrum en direct naast een kinderdagverblijf, kortom waarbij het sociale aspect en de maatschappelijke waarde van biljarten mooi naar voren komen. (Eigenlijk de redenen dus waarom Tijd voor Krijt ooit is gestart!) De Kimme kan voor komende dinsdagmorgen 30 april 10:00 nog wat extra spelers gebruiken, zie dit artikel waarin de oproep staat voor spelers, plus hoe u kunt meedoen.

 


 

De derde locatie die Tijd voor Krijt aandeed was in Deventer, donderdagmiddag 25 april tussen 14:00 en 16:00. De voorzitter van Biljartvereniging de Voorstad, Wim van Sleen: “Het sociale en laagdrempelige aspect van Tijd voor Krijt past zeer goed bij de locatie en bij de vereniging, en als mooie stap (mooie lage instap) richting het werven van (nieuwe) leden.”

 

 

De Tijd voor Krijt week eindigde mooi, vrijdagavond 26 april van 20.00 - 22.00 uur bij Golf en Recreatiepark 't Caves in Wintelre, vlakbij Eindhoven/Veldhoven. Een succesvolle afsluiting van twee weken Tijd voor Krijt op vier nieuwe locaties: bij ’t Caves waren er acht deelnemers die aanwezig waren met één van deze doelen: om weer te beginnen met biljarten, of juist om het hele begin te proberen en te leren. Precies dus de doelgroep waar Tijd voor Krijt voor bedoeld is. Daarnaast werd onderling een gezellige recreatieve competitie gespeeld, waardoor de avond goed en gezellig gevuld was.

 




 

Mooie ontwikkelingen dus rondom Tijd voor Krijt. En daar komt nog iets bij: de start van de Tijd voor Krijt Open Dagen! Meer hierover begin volgende week op KNBB.nl.

 

Meer info over Tijd voor Krijt

Website Tijd voor Krijt
Alle voorgaande artikelen over Tijd voor Krijt op KNBB.nl

 

Tekst & foto's: KNBB/Tijd voor Krijt
Met dank aan de deelnemende locaties

Gezelligheid KNBB Laagdrempelig
Volg ons online