Adrie Demming wint NK Driebanden Groot Extra Klasse

Na eerdere winst in Driebanden Klein Extra Klasse, nu ook winst op de grote tafel in Carambole Rumpt – na een schitterend gevecht

25 april 2022

De naam impliceert het al: NK Driebanden Groot Extra Klasse.  Een naam die zegt: hier zijn topspelers op de grote tafel aan het werk, driebanders op de grote tafel die gewoonlijk een moyenne spelen rond de 1, of richting de 1.

Liefst vijf spelers waren richting het NK gegaan met een moyenne ruim boven de 1: John Schollink (1,372), Wilco Meusen (1,250), Albert Kooistra (1,176), Adrie Demming (1,111) en Reggy Brouwers (1,029).

 

In een veld waar de topspelers elkaar nauwelijks ontliepen, werd Adrie Demming uiteindelijk Nederlands kampioen – na eind vorig jaar ook al Nederlands kampioen op klein biljart te zijn geworden. Ook nu was het weer zeer nipt, en na flink wat veerkracht te hebben getoond.

 


 

Demming: Ik ben super blij. Na een tegenvallend verlies zaterdag tegen Rob Mans had ik niet veel hoop meer om de finale te halen. Maar ik dacht: ik maak er maar het beste van. Dat is het minste wat ik kan doen.”

“Grote concurrent in mijn poule was John Schollink. Die deed het iedere partij iets beter als ik. Toen ik tegen hem moest wist ik dat ik heel dik moest winnen. Uiteindelijk win ik 35-25. Dit bleek één carambole genoeg te zijn om de finale te spelen!”

“Pikant detail: Schollink miste de nabeurt. Had hij deze gemaakt had hij de finale gespeeld.”

  

“De finale tegen Albert Kooistra kon alle kanten op. Hij had alle partijen gewonnen in zijn poule. Ik stond heel de wedstrijd een paar puntjes voor en wist dit gelukkig vol te houden tot de finish.”

“Dit jaar dus Nederlands kampioen op klein en groot. Ik ben super trots.”

 

 

Alle info over het NK Driebanden Groot Extra Klasse:
https://www.carambole.nl/agenda/nk-driebanden-groot-extra-klasse-0

Uitslagen poule A:
https://www.carambole-biljarten.nl/poulea/

Uitslagen poule B:
https://www.carambole-biljarten.nl/pouleb/

Finale/einduitslag:
https://www.carambole-biljarten.nl/programma/

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Henry Thijssen

Driebanden NK
Volg ons online