Alles over het Open NK 57/2 in Bergharen

Alle informatie over pre-kwalificatie en het daadwerkelijke event op 5-7 januari 2018 op een rij

 

06 december 2017

Pre-kwalificatie

In het weekeinde van 2 en 3 december werd in het Biljarthome in Bergharen tijdens de pre-kwalificatie gestreden om een plaats in het hoofdtoernooi van het 1ste Open Nederlands Kampioenschap kader 57/2.Ook wel de “koningsklasse” van de kleine tafel genoemd.

In 16 poules van 3 werd op zaterdag en zondag uitgemaakt wie zich plaatsen voor het hoofdtoernooi wat op 5,6 en 7 januari eveneens in Bergharen wordt gespeeld. Uit heel Nederland bonden kaderspelers de strijd aan.

 

 

Tijdens de eerste editie van het Open NK kader 57/2 in Bergharen heeft Jordy Jong de hoogste ogen gegooid. Hij liet er geen twijfel over bestaan dat met hem terdege rekening gehouden zal moeten worden en behalve 2 winstpartijen scoorde hij het vorstelijke algemeen gemiddelde van 75.00. De overige poulewinnaars hadden beduidend meer gangen naar de tafel nodig. In de poules 7, 11 en 12 werd het zelfs ongemeen spannend omdat hier alle 3 de spelers eindigden met 2 matchpunten.

Zo bleek Ivo Gerritsen en Willem Hummel enkele caramboles in algemeen gemiddelde voor te liggen op de nummer twee en Bert Vink kwalificeerde zich als nummer 1 in de poule met 0,1 punt beter algemeen gemiddelde.

Door het vervallen van poule 3 mocht de beste nummer 2, Sven Nabuurs zich gelukkig prijzen mede dankzij de prachtige cijfers van 46.00 rond en een partij in 1 beurt.

 

Uitslagen pre-kwalificatie (PDF)
Standen per poule (PDF)
Eindstand pre-kwalificatie (PDF)
 

 

 

Hoofdtoernooi

Het hoofdtoernooi wordt gehouden van 5 t/m 7 januari 2018, eveneens in Bergharen. Gezien de belangstelling bij het NK 38/2 vorig jaar (met passen en meten kon het publiek binnen) wijkt de organisatie voor het hoofdtoernooi uit naar de theaterzaal van De Zandloper in Bergharen. Hier verrijst een heuse biljartarena met 4 tafels compleet met boarding en tribune. Het publiek kan twee dagen volop genieten van topbiljarten. Voordeel voor het publiek is dat de biljarters zeer benaderbaar zijn. Men zit als het ware aan de biljarttafel.

De wedstrijden beginnen zaterdag en zondag om 10:00 uur. De toegang is gratis.

 

 

Jordy Jong ijzersterk uit de startblokken tijdens de pré kwalificatiewedstrijden >>> lees meer

Strijd om kwalificatie 1ste Open NK Kader 57/2 in Bergharen >>> lees meer

 

Website van het evenement
Informatiepagina Carambole met alle links (vaste URL)
 

 

Tekst, poster & foto's: De Zandloper/Will van Zwam
 

Innovatie Kader Toernooien
Volg ons online