Dave Christiani wordt Bondstrainer KNBB

“Ik hoop deze geweldige talenten tot complete biljarters te kunnen maken, zowel in klein spel als groot spel, en zowel op technisch als mentaal vlak."

06 november 2017

De KNBB Vereniging Carambole heeft een grote naam gestrikt als nieuwe Bondstrainer. Niemand minder dan Dave Christiani zal Nederlands grootste talenten gaan begeleiden in het carambole spel. Zo heeft hij onder zijn hoede: Sam van Etten, de broers Jordy en Ferry Jong, Hans Snellen Jr. en Jim van der Zalm. Assistent-bondstrainers zijn Ad Klijn en Lion de Leeuw.

Christiani (38) is één van Nederlands grootste spelers, en was al op zijn 23e ereklasser in alle disciplines – dus niet alleen in de klassieke spelsoorten maar ook in driebanden, en eveneens in artistiek biljart.
 


 

Christiani: “Ik hoop deze geweldige talenten tot complete biljarters te kunnen maken, zowel in klein spel als groot spel, en zowel op technisch als mentaal vlak. Ik kijk er erg naar uit mijn biljartkennis over te brengen naar leergierige talentvolle jongeren. Ik hoop dit alles kunnen doen in het verlengde van de grote Tony Schrauwen, die ook Bondstrainer was maar moest stoppen vanwege zijn ziekte. Alleen al daarom is het voor mij een grote eer om dit te mogen doen.”

Er is sprake van een overeenkomst voor 14 uur training per maand, per speler dus ongeveer één uur training per twee weken. Het contract loopt in eerste instantie tot 1 augustus 2018, en zal bij tevredenheid steeds met één jaar worden verlengd.

De presentatie van bondstrainer Dave Christiani en de spelers zal plaatsvinden vrijdag 10 november a.s. om 19.00 uur op het bondsbureau van de KNBB, Archimedesbaan 7 Nieuwegein.

 

 

Biografie Dave Christiani
Biografie Tony Schrauwen
Website KNBB Carambole

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto's ©Stefan Osnabrug

Christiani, Dave KNBB KVC
Volg ons online
>