Doneer om eenzaamheid tegen te gaan. Geef ook een krijtje door!

Eenzaamheid is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Met de toenemende vergrijzing in onze maatschappij, gecombineerd met een toenemende individualisering, voelen steeds meer mensen zich eenzaam.

Volg Tijd voor Krijt ambassadeur Ernst Daniel Smid en jonge topspeler Sam van Etten, en geef een krijtje door. Iedere bijdrage telt!

06 november 2020

Het thema komt steeds vaker terug: eenzaamheid. Eenzaamheid is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Met de toenemende vergrijzing in onze maatschappij, gecombineerd met een toenemende individualisering, voelen steeds meer mensen zich eenzaam.

Sociale activiteiten zoals biljarten kunnen helpen deze eenzaamheid terug te dringen of zelfs voor te zijn! Gezellig met elkaar om de tafel, competitief of juist recreatief: zeker voor veel ouderen is biljarten hier van grote waarde. Het laagdrempelig kunnen binnenstappen bij de biljartvereniging, kantine, het café of het zorgcentrum. Biljarten helpt bovendien mentaal en fysiek fit te blijven, en is goed voor de coördinatie – allemaal zaken die juist bij ouderen onder druk komen te staan.

 

 

KNBB startte in 2020 met het actieprogramma ‘Tijd voor Krijt’. Binnen dit programma willen we door het inzetten van mobiele biljarttafels mensen bij elkaar gaan brengen. Kijk op www.tijdvoorkrijt.nl voor meer informatie over dit maatschappelijke project.

Een bijdrage doen tegen eenzaamheid? Dat kan HIER.
 


 

Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar zegt zich eenzaam te voelen! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door het spelen van biljart ouderen actiever, gezonder en gelukkiger zijn en mensen uit hun isolement kunnen halen.

Daarom organiseert de KNBB het programma Tijd voor Krijt!

Help mee als liefhebber van snooker, biljarten en/of pool om dit mooie project mede mogelijk te maken, door een donatie te doen en dit bericht te delen en daarmee symbolisch een krijtje doorgeven. #geefeenkrijtjedoor

 

Elke donateur die een bijdrage van €10,- of hoger geeft, ontvangt een leuk aandenken in de vorm van twee Tijd voor Krijt biljartkrijtjes!

 

 

Doneer ook: https://competitieveiling.nl/product/doneer-tegen-eenzaamheid/
Meer info over Tijd voor Krijt: https://www.tijdvoorkrijt.nl/
Alles over ambassadeur Ernst Daniel Smid: https://www.knbb.nl/nieuws/ernst-dani%C3%ABl-smid-eerste-bevestigde-amba...

#tijdvoorkrijt #geefeenkrijtjedoor

 

Tekst, foto, logo, banner & video: KNBB/Tijd voor Krijt

Etten, Sam van Ouderen/senioren Tijd voor Krijt
Volg ons online