Drie NK's op één plek een succes

Volop publiek in Almere; hoge moyennes; spelers enthousiast

16 december 2019

Het was vooraf nog maar de vraag: zou het gaan werken, drie NK's tegelijk op één plek?

Na afloop van het NK Libre Topklasse, het NK Libre Extra Klasse en het NK Libre Overgangsklasse is het antwoord op deze vraag een ondubbelzinnig 'ja'.

 

 

Zo sprak één van de drie winnaars Martin Vreekamp: "Leuk biljarten zo 3 NK 's in 1 weekend. Verder uitkristalliseren en er mee door gaan. Super om in een zaal met op het drukste moment 100 + aanwezigen te spelen. Het motiveert ons allemaal."

 

Drie kampioenen: Martin Vreekamp (top), Jordy Snijders (extra), Dennis van 't Hof (ovg)

 

Wat hielp bij dit enthousiasme: de moyennes!

Van den Broek Biljarts over haar spelers Martin Vreekamp (kampioen topklasse) en Dennis van 't Hof (kampioen overgangsklasse):

"Martin is erin geslaagd om ongeslagen kampioen te worden. Vier winstpartijen en een remise partij waren nodig om het maximale aantal caramboles te maken (1500). Voor al deze caramboles waren negen (9 !) beurten voldoende. Dit geeft een moyenne van 115.384, het dubbele van de bovengrens van deze klasse. Wij feliciteren Martin dan ook met het behalen van het kampioenschap en zijn promotie naar de matchtafel."

"Dennis had het iets moeilijker maar slaagde in de laatste partij erin om de verplichte winst te halen. Dennis heeft uiteindelijk 1087 caramboles (1250 is het maximum) gemaakt in 23 beurten. Een moyenne van 47,260 is het resultaat. Dit is goed voor promotie naar de topklasse."

 

 

Jonge spelers lieten zich ook zien in Almere! Zo eindigde Nick Dudink in de Topklasse weliswaar onderaan - maar hij maakte wel een partij van 300 punten uit in één beurt!

Ster van het weekend in de Extra Klasse was de jonge Jordy Snijders, die al zijn partijen winnend afsloot, en die online fanatiek werd gesupporterd door Harie Snijders.

 

 

Wilbert van Dijke, nummer twee in de Topklasse achter de ongenaakbare Martin Vreekamp: "Wat een geweldig toernooi! Drie NK's op één locatie is een hele belevenis. Knap van de organisatie dit te bewerkstelligen! Complimenten."

"Zelf natuurlijk heel blij met een zilveren plak! Er moest flink voor gestreden worden, want wat een niveau. Met een langste partij van 5 beurten en drie partijen van 1 beurt (waaronder ikzelf) ;) kon je je bijna geen misstap veroorloven! Heb ik op één partij na ook niet gedaan met 2x 2 beurten, 1x 1 beurt, 1x 3 beurten en 1 verliespartij in 4 beurten."

"Superblij met een totaal moyenne van 100,91! Persoonlijk record en ik hoop te mogen zeggen dat niet iedereen dat moyenne haalt op een finale! Dus daar heel trots op."

"René Boersen en Rick van Hassel bedankt voor het gezellige weekend! Samen met Aaron Meeuwissen een NK beleven is altijd gezellig. Alle thuisblijvers en Twitchkijkers ook heel erg bedankt voor de steun, leuke en lieve berichten!  Mijn weekend was top!"

 

 

Livestreams tafels 1 & 2
Facebook eventpagina
Facebook Almere '83

NK Libre Overgangsklasse (informatiepagina)
NK Libre Overgangsklasse (uitslagen)

NK Libre Klein Extra Klasse (informatiepagina)
NK Libre Klein Extra Klasse (uitslagen A)
NK Libre Klein Extra Klasse (uitslagen B)

NK Libre Klein Topklasse (informatiepagina)
NK Libre Klein Topklasse (uitslagen)

 

Tekst: KNBB
Overzichtfoto's Almere '83 ©Martin Vreekamp
Foto medaillewinnaars ©Bertus Sijbrands
Foto Jordy Snijders ©Wilbert van Dijke
Met dank aan: Martin Vreekamp, Wilbert van Dijke, Almere '83 en Van den Broek Biljarts

Carambole/libre NK
Volg ons online