Eerste Grand-Prix voor de jeugd op 6 april, Urk: Een verslag

Jan Wouter Baarsen wint voor Jayden van Buren; hoogste moyenne voor Djeno Verwiel.

Piet Verschure, Portefeuillehouder Jeugd van KVC blikt terug

09 april 2024

URK - Voor deze wedstrijd hadden zich 16 spelers aangemeld. Om 10.30 werd begonnen in 4 poules van 4 onder het toeziend oog van 5 arbiters.

In de sfeervolle accommodatie van Het Groene Laken heeft elke speler 3 wedstrijden gespeeld. De wedstrijden waren in setvorm. Dit betekent dat er drie sets gespeeld moesten worden.

 


 

De spelers hadden hun gemiddelde opgegeven en bij dat gemiddelde heb ik het aantal carambole opgezocht in het reglement persoonlijke kampioenschappen van KVC. Het aantal te maken caramboles vervolgens gedeeld door 3, was het aantal dat per set gemaakt moest worden.

Waarom geen “best of three” werd mij gevraagd. Het antwoord is heel simpel: De jeugd kwam om te biljarten. Er is gekozen voor deze setvorm omdat dit veel sneller gaat dan het spelen naar een van te voren bepaald aantal caramboles. De jeugd wil nu eenmaal snelheid!

Van de organisatie heb ik alle medewerking gekregen om deze Grand-Prix te organiseren. Ik wil hen dan ook bedanken voor de prettige samenwerking.

 

Uitslag Eerste Grand Prix Urk:

 

De volgende Grand-Prixs worden gehouden in:

  • Oosterland bij de B.C. d, Eule op 20 april.
  • Roosendaal bij De Distel biljarts op 11 mei.
  • De laatste is in Café Bousema in Lochem op 1 juni.

In alle Grand-Prixs zijn rankingpunten te verdienen voor de grote nationale finale in Rumpt op zaterdag 15 juni, waar de 10 beste spelers gaan uitmaken wie kampioen van Nederland wordt.

 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Jeugd van KVC

 

 

Tekst: Piet Verschure
Foto's: Peter Gnodde/Piet Verschure


 

Carambole/libre Grand Prix Jeugd
Volg ons online