Finale Bekercompetitie in de Jol (Lelystad)

In gesprek met Michael Lubbes, wedstrijdleider & speler: "We gaan er een echte finale van maken"

07 mei 2018

Op zondag 13 mei vindt vanaf 10:00 bij BV de Jol in Lelystad de finale van de bekercompetitie kader plaats. De vier deelnemende teams zijn HWA Hotel van Krimpen, B.C. Maarland, de Hazelaar 3 en het thuis spelende De Jol-Biomos-Hanze Zonwering.

 

 

Er is sprake van veel improvisatie, omdat deze finale tot voor kort nog geen locatie had. De Jol is op het laatste moment ingesprongen om dit toernooi de finale te geven die het verdient. Wedstrijdleider Michael Lubbes: "Mogelijk zal het allemaal niet super professioneel zijn. Maar we wilden dat het toch een echte finale zou zijn, en daarom hebben wij het opgepakt."

"Het betreft een finale met interval waarbij mijn team De Jol-Biomos-Hanze Zonwering de meeste caramboles moet maken. We hebben dan ook een sterk team, al zijn we bepaald niet in vorm. Zo hebben we na een uiterst wisselvallig seizoen de halve finale van de kadercompetitie niet gehaald, waar dat normaal gesproken wel had gemoeten. Al hebben we in de vier bekerronden tot nu toe wel vier solide overwinningen gehaald. De vier teams in de finale op 13 mei zijn aan elkaar gewaagd; niemand springt er echt bovenuit of schiet duidelijk tekort. Wij zijn waarschijnlijk zelf de underdog, maar wie weet kan het thuisvoordeel ons een klein duwtje in de rug geven."

"Ongeveer de helft van alle deelnemers speelt 38/2, dat is met negen vakken waar je relatief veel uitwijkmogelijkheden hebt. Alle overige spelers spelen 57/2, dat is met zes vakken, en waar je vaak op de kop van de tafel speelt. Er is één speler die de variant neo-kader moet spelen, dat is met maar vier vakken. Hier moet je vaak in het midden van de tafel spelen, en zijn de uitwijkmogelijkheden een stuk minder dan bij 57/2 of 38/2. Kaderspel van een zeer hoge moeilijkheidsgraad dus, wat wordt gespeeld door onze onbetwiste teamcaptain Edwin Zweers. Hij moet er met 300 caramboles het meest maken van iedereen, en met 26.15 heeft hij ook het hoogste moyenne van alle spelers."

 

 

Nog niet bekend is of de finale ook via de live stream te zien zal zijn. Iets wat BV de Jol recentelijk al een aantal keer heeft gedaan via haar eigen YouTube kanaal.

Wilt u meer info over de finale van de Bekercompetitie? Dat kan via deze pagina (vaste URL), via de website van de Jol, mogelijk ook via hun YouTube, en tenslotte gewoon via dit Word-bestand.

Zelf bijwonen kan natuurlijk ook! Toegang is gratis.

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom
Foto/logo ©BV de Jol

 

Bekerfinale Kader
Volg ons online