Frans van Buel baas in eigen huis

NK Driebanden Klein Rolstoelbiljarten gewonnen in zijn eigen woonplaats Kerkrade door promotor van rolstoelbiljart Frans Biljart

15 maart 2022

Hij had vooraf gezorgd voor volop publiciteit. Immers, het NK vond plaats in zijn eigen woonplaats Kerkrade. En dan werd het ook nog eens geopend voor de wethouder van Kerkrade! Frans van Buel, op Facebook beter bekend als Frans Biljart, is sowieso altijd zeer actief met het promoten van rolstoelbiljart, en dit keer was geen uitzondering.

Toch was er enige tegenslag voor het NK Driebanden Klein Rolstoel, bijvoorbeeld door de afzegging vanwege ziekte van de speler met het hoogste moyenne van alle deelnemers: Jan Vos. Er werd enigszins geimproviseerd, en zo kon toch worden gestart met een mooi veld van zeven spelers. Het toernooi werd gespeeld met intervallen. (Bij spelen met intervallen leiden de hoogste moyennes niet per se tot de titel, omdat spelers verschillende aantallen caramboles moeten maken.)

Belangrijker misschien wel dan de uitslagen of de titel is de sfeer. Het aantal mooie evenementen voor rolstoelbiljarters is relatief beperkt, en dus is er ook altijd sprake van een mooi samenzijn.

Dat was dit keer niet anders, getuige ook deze video van Ivo Smits en onderstaande foto's. Foto's met dank aan deelnemers Frans van Buel en Ivo Smits, official Piet Verschure, en Café Wilhelmina in Kerkrade,

 
 

Alle informatie en uitslagen zijn te vinden via deze informatiepagina.

  

 

 

Tekst: KNBB
Foto's met dank aan: Frans van Buel, Piet Verschure & Ivo Smits

Gehandicapten/VG/Parkinson NK
Volg ons online