Herold Slettenaar Nederlands Kampioen Biatlon

Slettenaar uiteindelijk de sterkste in deze combinatie van driebanden en 5-Pins

Locatie: de prachtige Biljartacademie in Sittard

13 februari 2022

SITTARD - Herold Slettenaar is dit weekend in een sterk veld in de prachtige Biljartacademie in Sittard Nederlands Kampioen Biatlon geworden.
 
Herold moest er echt voor vechten, vanuit een derde plek in de poulefase. Maar in de kwartfinale won hij overtuigend van Marco Wolfs, in de halve finale van Jacques de Beurs, en uiteindeljk mooie winst in de finale tegen Peter Vlaar.
 


 
 
De reactie van Slettenaar na afloop: "Ik ben van het weekend kampioen van Nederland geworden met Biatlon, ondanks de fysieke en mentale mankementjes. Ik wil de organisatie en Biljartacademie in Sittard hartstikke bedanken voor het goede organiseren van dit Nederlands Kampioenschap. Het was een gezellig weekend met vriendelijke mensen en verzorgd met lekker eten."
 
 

 
 
Wat is Biatlon?
Biatlon is een combinatie van driebanden en 5-Pins. Allereerst dient een vastgesteld aantal driebanden caramboles te worden gemaakt waarbij eventueel een beurten limiet kan worden gebruikt. Het aantal behaalde driebanden caramboles wordt vervolgens vermenigvuldigd met factor 4 of 6. Na de laatste beurt blijft de positie op tafel liggen en worden de Pins geplaatst. De partij wordt daarna uitgespeeld totdat het tweevoudig aantal punten dat in het driebanden maximaal te behalen is wordt bereikt. In seizoen 2019-2020 is het eerste NK in deze spelsoort gespeeld.
 
Alle uitslagen:
https://nk5pins.web.app/StandBiatlon (selecteer o.a. op poules, halve finale & finale)
 
 
Social media:
 
 

 
 
Tekst: KNBB
Tekst "Wat is Biatlon": De Biljartacademie
Foto's: via Pierre de Boer (met: Herold Slettenaar, Peter Vlaar, Rene Dericks, Jacques de Beurs; uitreiking door Janneke Horneman en met Mark Janssen)
5-Pins Driebanden NK
Volg ons online