Jan Vos baas in eigen huis bij Open NK Driebanden Klein Rolstoel

Winst in ’t Vossenhol in Daarlerveen met moyenne van ruim 0.9!

15 maart 2023

DAARLERVEEN - Driebanden in een rolstoel is verre van eenvoudig. De vaak grote te overbruggen afstanden, ergens niet goed bij kunnen, moeilijk om twee keer rond te kunnen, precisie is ook lastiger etc. Het is al heel knap om gemiddeld 0.3 of 0.4 te spelen in een rolstoel.

Jan Vos won afgelopen weekend in ’t Vossenhol in Daarlerveen met een moyenne van ruim 0.9! Echt ongekend – al speelt Jan vaker met dergelijke hoge gemiddelden. Hoge gemiddelden zijn in interval toernooien zoals dit NK Driebanden Klein Rolstoel overigens geen garantie voor titels, omdat het aantal te maken caramboles van Jan Vos (33) een stuk hoger lag dan dat van de overige spelers, met als hoogste Jan Versprille (25) vervolgens Murat Gercek en Frans van Buel (beide 19) en tenslotte vier spelers met 12.

Des te knapper dan Jan zes van zijn zeven partijen wist te winnen, dus met niet alleen hoogste moyenne (0.910), maar ook nog eens de hoogste serie (9).

 

 

We vroegen de Nederlands Kampioen na afloop hoe hij dit weekend heeft ervaren. Maar eerst wat feiten en cijfers over dit NK:

  • Het NK is door Jan Vos zelf georganiseerd in thuishonk van Carambole in Cafe-Biljart ‘t Vossenhol te Daarlerveen. 
  • Mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Hellendoorn om wat extra's te doen,  in vorm van twee dagen verzorgd eten en met de prijsuitreiking een goed gevulde goodiebag.
  • Twee dagen veel toeschouwers. 
  • Eten en drinken prima verzorgd door Ronnie en Jannita van Dijk.
  • Heel veel positieve reacties van medespelers, arbiters, schrijvers en toeschouwers over het sportieve en gezellige toernooi. 

 

 

Jan Vos na afloop: “De weken in aanloop van het NK ben ik regelmatig wezen trainen. De eerste wedstrijd zaterdag gewonnen van Ivo Smits (die er 12 moest maken) met 33-3 in 31 beurten, en met een serie van 9. Een voortreffelijke start, dus.”

“De tweede wedstrijd gewonnen van goede vriend Frans van Buel (19) in een moeilijke wedstrijd, 33-15 in 48 beurten. Moeilijk dus, maar wel meteen de tweede overwinning!”

“De derde wedstrijd gewonnen na een vliegende start (21-0 in 13 beurten) tegen Murat Gercek (19), eindstand 33-12 in 35 beurten.”

“De vierde en laatste wedstrijd van zaterdag gewonnen van Rachel Venrooij (12 ), weer met een vliegende start 26-1 in 19 beurt, daarna zakte het in. Eindstand: 33-5 in 37.”

Na zo’n fijne openingsdag met vier duidelijke overwinningen, won ik op zondag ook mijn vijfde wedstrijd van John Bax (12), die op zaterdag al een partij had uitgemaakt in 15 beurten. Maar gelukkig ook hier een duidelijke overwinning, eindstand 33-5 in 31.”

“In de zesde wedstrijd een belangrijke maar moeilijke overwinning Jan Versprille (25). In de 25e beurt moest Jan Versprille er nog 4 en ik nog 8. Met 1, 4,2 en 1 ging ik uit. Omdat ik won en Thom Heijman op de andere tafel verloor van John Bax was ik al kampioen.”

“De laatste wedstrijd tegen Thom Heijman (12) verloor ik. Ik begon wel weer heel sterk (20-1 in 11) maar toen kwam de man met de hamer en was het helemaal op. Eindstand 25-12 voor Thom in 32 beurten.”

“Al met al een redelijk stabiel toernooi gespeeld, al was het wel moeilijk biljarten omdat ik vooral tegen de lagere tegenstanders aardig defensief moet biljarten. Maar wel goed geslaagd – en met een mooie Nederlandse titel als resultaat!”

 

 

Alles over het NK Driebanden Klein Rolstoel
Uitslagen alle speelronden

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Jan Vos

 

Driebanden NK Rolstoelbiljart
Volg ons online