Jop de Jong en Sander Jonen stelen show in GP Artistiek

Showmannen kleuren eerste Grand Prix Aristiek Ereklasse van dit seizoen; Jop blijft Sander nipt voor in diens 'thuishaven' 't Spaerne in Haarlem

07 maart 2022

Het ging nog niet bij iedereen even soepel, en het was duidelijk dat de lange, gedwongen coronapauze invloed had. En toch waren het weer 'gewoon' de vertrouwde namen die de eerste Grand Prix Artistiek Ereklasse van dit seizoen kleur gaven.

Op de fraaie locatie 't Spaerne in Haarlem, een beetje de thuishaven van Sander Jonen, kwamen 's-lands beste artistiek biljarters bijeen om hun kunsten te vertonen.

Dat ging soms wat wisselend. In de woorden van uiteindelijke winnaar Jop de Jong: "Gewonnen! Met 3-2 van Sander Jonen op het 1e Grand Prix in Haarlem. Een partij met hoge pieken en diepe dalen. Genoten, zeker omdat we de afgelopen twee jaar maar weinig hebben kunnen spelen." 

In de poulefase was het vooral Patrick de Haan die excelleerde: hij was al voor de laatste partij verzekerd van de halve finale. Uiteindelijk waren het de maatjes (en verbaal altijd met elkaar strijdend, zie deze mooie video uit 2017 "Kunstenaars van het biljart") Sander Jonen en Jop de Jong, de enige twee spelers boven de 60%, die met elkaar in de finale mochten uitmaken wie deze eerste Grand Prix zou winnen.

Na een mooie strijd was dit, zij het nipt, de jonge showman uit Bathmen Jop de Jong. Hier zijn laatste punt. De derde plek ging naar Patrick de Haan.

Voor alle updates en enkele mooie video's kunt u terecht op de Facebook-pagina van Biljart Artistiek, dat ook verantwoordelijk is voor onderstaande foto-impresie.

Volgende stop: Den Haag!

  

Tekst: KNBB/Biljart Artistiek
Foto's & tabellen: Biljart Artistiek
Met dank aan: Ewald Holzhaus

Artistiek Grand Prix Jong, Jop de
Volg ons online