Jop de Jong wederom Master

Jonge showman wint derde Masters Artistiek op rij, zijn vierde Nederlandse titel in totaal, na wederom een bloedstollende finale tegen Sander Jonen

15 mei 2022

ROSMALEN - De mannen hebben er patent op: prachtige finales waarin het heel close is. En wederom stonden ze tegenover elkaar in de finale: Jop de Jong en Sander Jonen. In de twee Grand Prix finales van dit ereklasse seizoen won Jop twee keer nipt, maar in deze Masters Artistiek was in de poulefase Sander de sterkste.

 

 

Kortom: spektakel was voor deze finale gegarandeerd! En dat bleek ook wel. Net als bij de eerste en de tweede Grand Prix gaven beide mannen elkaar geen strobreed toe. En ook nu was het eindresultaat hetzelfde: de jonge showman Jop de Jong die de ervaren internationale topper Sander Jonen nipt met 3-2 versloeg.

 


 

Maar gemakkelijk was het bepaald niet voor de uiteindelijke winnaar. Immers, door verlies tegen Sander Jonen in de poulefase moest Jop de laatste poulewedstrijd winnen, en dat was geen eenvoudige klus tegen niemand minder dan Erik Vijverberg, in 2019 Europees Kampioen Artistiek.

Maar Jop won die partij! En hij won vervolgens ook de kraker tegen die andere favoriet voor de titel Rene Dericks, die de eerste twee Grand Prix toernooien niet had kunnen meedoen en de derde en laatste Grand Prix dus moest winnen om te kunnen meedoen aan de Masters – en dit ook deed.

 

 

Nadat Jop de Jong in de finale ook nog eens Sander Jonen had verslagen, was het al met al een imponerende zegereeks, die uitmondde in zijn derde Masters Artistiek titel op rij, zijn vierde in totaal. De winnaar na afloop: “Yes, Nederlands kampioen! Wederom een bloedstollende finale tegen Sander: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 en… jawel 3-2 gewonnen! Ik ben blij om nu vier keer Nederlands kampioen te zijn, maar vooral blij dat er een fijn seizoen achter mij ligt met veel liefde voor de sport.”

 

 

Het was een prachtig slot van een mooi weekend top nationaal artistiek biljart, dat volgende week op exact dezelfde locatie (De Hazelaar in Rosmalen) de Europese top in huis zal hebben voor het CEB Grand Prix Artistic.

 Tekst: KNBB
Foto’s: Jan Rosmulder
Poster + uitslagen: Biljart Artistiek

Artistiek Jonen, Sander Jong, Jop de
Volg ons online