Jop de Jong wint NK Masters Artistiek Ereklasse

Winst in finale tegen Rene Dericks

18 maart 2019

Hij had lovende woorden voor de organisatie, voor zijn medespelers, en voor zijn supporters, Maar hij mocht toch vooral zichzelf bedanken!

 

 

In een sfeervolle Veemarkt in Doetinchem was het grootste jonge artistiek talent van Nederland Jop de Jong ongenaakbaar in de finale tegen de winnaar van 2017 Rene Dericks. Hij won met 3-0 in sets, 65,68% versus 54,69%, en mag zich daarmee een jaar lang Master Artistiek noemen. In de halve finale had Jop ook al de regerend kampioen Erik Vijverberg verslagen.

 

 

Het betreft de tweede Masters titel van de pas 21-jarige man die niet alleen excelleert is in artistiek biljart (waar vooraf vastgestelde patronen worden gespeeld), maar ook in improvisatie, trick shots en clinics. Een echte showman dus, maar ook iemand met groot talent en uitstekende focus.

 

 

Toch ging het Simonis Biljartlakens NK Masters Biljart Artistiek Ereklasse voor De Jong niet geheel van een leien dakje: in de voorronde verloor hij nog zijn partij tegen Sander Jonen met 1-3. Maar het was het enige smetje op een verder prima verlopen toernooi voor de jongeman uit Bathmen. De Jong en Dericks waren duidelijk de beste spelers van het toernooi: beide 8 punten, beide setsaldo's van +8, beide boven 60%.

 

 

Gedeeld derde werden Erik Vijverberg en Sander Jonen met beide 4 punten, onder de 60% en setsaldo niet hoger dan 0. Verder was er een mooi PR voor vijfde plek Patrick de Haan: 62,99% (was: 58.38%).

Een blije en trotse Jop de Jong was de prachtige winnaar van een Masters Artistiek zonder wanklank.

 

Uitslagen + Eindstand (Teletekst)

 

Tekst: KNBB
Foto's Jop & Rene: ©Ton Smilde (foto Jop archief)
Foto podium: ©Biljart Artistiek
Video Jop ©Janneke Horneman

Artistiek Jong, Jop de Masters Artistiek
Volg ons online