Jop de Jong wint zoveelste clash der titanen van Sander Jonen

Consolidatie Simonis Biljartlakens Masters Artistiek titel in Veemarkt na zwak begin in poulefase en een geweldige finale. Een fotoverslag, met reacties van Jop & Sander.

Jean-Marie Limbourg winnaar NK Artistiek Eerste Klasse

13 maart 2023

DOETINCHEM - Hoe vaak hebben ze al niet tegenover elkaar gestaan, concurrenten én maatjes Jop de Jong en Sander Jonen. En hoe vaak eindigde deze clashes niet in 3-2 voor Jop de Jong?

Ongekend vaak! Ja, zelfs nog bij de afgelopen Masters Artistiek – en dit jaar dus wederom. Al zag het daar lang niet naar uit, omdat Jop de Jong van heel ver moest komen, na een dikke 0-3 nederlaag in de openingswedstrijd van de poulefase tegen dezelfde Sander Jonen. De halve finale leek toen nog ver weg, maar Jop herstelde zich knap met overwinningen tegen Johnny van Mil en in de do-or-die wedstrijd tegen de sterke Erik Vijverberg.

Voor Jop de Jong is het EK Artistiek in Antalya nu de volgende horde.

Er waren op de Masters Artistiek twee winnaars van de bronzen medaille: Patrick de Haan en Mark Janssen.

 
 

De reactie van winnaar Jop de Jong op zijn eigen Facebook-kanaal, in de auto op weg terug van de Masters: “Met de trofee naast me, besef ik dat dit het einde is van een turbulent seizoen vol hoogte- en dieptepunten. Toch is het een prachtige afsluiting geworden. Ik gunde het Sander ook, heeft wederom met 3-2 van me verloren, terwijl het net zo goed andersom had kunnen zijn.”

“Over vier weken vertrek ik naar Antalya voor het individuele en team EK, waarna ik nog drie weken zal blijven om de eeuwenoude Lycische Weg van 550 km langs de Turkse kust te wandelen. Ik kijk er enorm naar uit.”

“Hartelijk dank aan iedereen die me gesteund heeft. Na de eerste wedstrijd had ik niet verwacht dat ik het tot de halve finale zou schoppen.”

“Speciale dank gaat uit naar mijn sponsoren, in het bijzonder Buffalo en Dibo. Jullie leveren niet alleen topmateriaal, maar zijn ook fantastische supporters. Bedankt!”

 

“Met de trofee naast me, besef ik dat dit het einde is van een turbulent seizoen vol hoogte- en dieptepunten. Toch is het een prachtige afsluiting geworden. Ik gunde het Sander ook, heeft wederom met 3-2 van me verloren, terwijl het net zo goed andersom had kunnen zijn”
Jop de Jong

 


 

We vroegen na afloop aan verliezend finalist Sander Jonen om zijn commentaar, zeker ook omdat op social media berichten waren langsgekomen dat één van de grootste artistiek spelers uit de historie zou stoppen met artistiek. Navraag bij Jonen leerde dat dit bericht voorbarig is, en dat hij wel overweegt te stoppen na het WK Artistiek maar dat dit nog lang niet zeker is, en zeker niet per direct.

Als antwoord op onze vraag over het sportieve gedeelte, zijn zilveren medaille, antwoordde Jonen:

“Tja dat vragen jullie aan iemand die echt zwaar teleurgesteld is, lastig. Zilver betekent voor mij echt helemaal niks. De meesten weten wel wat ik met mijn zilveren medailles doe.”

“Ik heb gewoon mijn meerdere weer moeten erkennen in een super spelende Jop op zondag. Die laat toch de laatste jaren in Nederland zien dat hij veel macht heeft. Ik hoop dat hij dat internationaal nu ook eens laat zien met een titel tijdens het EK aankomende maand.”

 

"Zilver betekent voor mij echt helemaal niks. De meesten weten wel wat ik met mijn zilveren medailles doe”
Sander Jonen

 

 

Tegelijk met de Masters Artistiek, ook wel NK Artistiek Ereklasse, vond in de altijd gezellige Veemarkt in Doetinchem ook het NK Artistiek Eerste Klasse plaats.

Hier was Jean-Marie Limbourg de sterkste, voor Eric van Kampen en Wilfrie Vermeer.
 

Infopagina KNBB Masters Artistiek Ereklasse
Infopagina KNBB NK Artistiek Eerste Klasse
Facebook-pagina Biljart Artistiek

 


 

Tekst: KNBB
Foto’s ©Ton Smilde

Artistiek Jonen, Sander Jong, Jop de
Volg ons online