Ledenwerving in praktijk (3): Open Dagen BV Steenwijk

In deze serie artikelen over Ledenwerving geven we voorbeelden van verenigingen die op relatief eenvoudige wijze toch op succesvolle wijze leden aan zich hebben weten te binden.

 

17 oktober 2018

Twee weken geleden was de aftrap met BV Ommoord. Vorige week spraken we met B.V. de Barbier, organisator van het Lievelds Kampioenschap. Vandaag: de Open Dagen van BV Steenwijk.

 

Jan Westerbeek, speler/trainer BV Steenwijk: "Op de zaterdagen 13 en 20 oktober 2018 organiseren wij als BV Steenwijk  de zogenaamde "open dagen". Hoewel wij de organisatie al klaar hadden lazen wij recentelijk in het Ledenwerfactie stuk op Carambole.nl dat we hierin ondersteuning (zowel materieel en/of financieel) konden krijgen, en we hebben hier graag gebruik van gemaakt. Dank daarvoor!"

 

 

"Het plan en doel van onze Open Dagen is als volgt. Als BV Steenwijk willen wij graag groeien naar 100 leden, om dit te bewerkstelligen is een werkgroep ingesteld. Wij willen dit realiseren door twee open dagen te organiseren waarin wij  "open huis" houden. Een ieder is uitgenodigd om te komen kijken binnen onze mooie biljartlocatie."

"We hebben een breed publiek in de regio bereikt door de media in te schakelen, bijvoorbeeld dit mooie artikel in de Steenwijker Courant. Hetzelfde artikel is ook geplaatst in de wekelijke huis aan huis kranten. En, natuurlijk staat het ook op onze eigen website."

 

 

"Verder hebben wij een poster en flyers laten maken en die verspreid op belangrijke locaties zoals buurthuizen,sponsors, voetbalclubs, cafés e.d."

"Binnen BV Steenwijk zijn 3 A-instructeurs beschikbaar die bereid zijn (potentiële) nieuwe leden 3 gratis biljartlessen aan te bieden. Deze lessen worden gegeven in een aparte lesruimte, dus afgescheiden van de biljartzaal. Deze aparte lesruimte is gerealiseerd in 2017 na een evaluatie met eerdere cursisten."

KVC Laagdrempelig Leden/Lidmaatschap
Volg ons online