Nederlands record moyenne voor Jean-Paul de Bruijn

25.92 gemiddeld over 7 partijen!

10 februari 2019

In de prachtige Sociëteit de Harmonie in Groningen vond dit weekend het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse plaats.

Een evenement met een zeer interessant deelnemersveld, met naast erkend bandstoten specialist Jean-Paul de Bruijn en de ervaren Jos Bongers ook jonge klassieke toppers als Sam van Etten en Gert-Jan Veldhuizen.

Jean-Paul de Bruijn onderstreepte nogmaals wat een geweldig bandstoter hij is. Over 7 partijen haalde hij een algemeen moyenne van liefst 25.92 – een Nederlands record! (Het wereldrecord van Frederic Caudron van 27.27 bleef op zich buiten schot, al was de 25.92 wel het hoogste moyenne ooit over 7 partijen.)

 

 

Toch werd het kampioenschap pas in de allerlaatste wedstrijd beslist. Sam van Etten en Jean-Paul de Bruijn hadden allebei hun eerste zes partijen gewonnen, maar de zevende en laatste ging overtuigend in vier beurten naar De Bruijn.

Van Etten, één van Nederlands grootste klassieke talenten, moest zich derhalve met de tweede plek tevreden stellen, en was na afloop complimenteus voor de winnaar. Hij noemde De Bruijn’s recordprestatie ‘fenomenaal’.

 

Alle uitslagen & standen Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's Jean Paul de Bruijn ©Ton Smilde

Bandstoten Bruijn, Jean Paul de Ereklasse
Volg ons online