NK Driebanden Klein in Almere: Vier Dames Kijken Terug

Terugblik met winnares Joke Martijn, zilveren Pauline Gerritsen, bronzen Chantal Arntz & verrassing van het toernooi Sabine Bakker.

Hun meest bijzondere momenten

24 februari 2020

 

Joke Martijn (goud):

"Zaterdag eindigde ik als poulewinnaar maar had ik nog niet het gevoel dat het heel goed ging. Zondag ging dit al een stuk beter."

"Bij de laatste acht kreeg ik een vaster gevoel, hoewel ik wel in het begin achter stond. Dat kon ik inhalen door een beetje op de verdediging te letten - en dat lukte."

"Het mooiste moment vond ik dat je de laatste carambole maakt en dan beseft dat je kampioen bent. Je gooit je armen de lucht in en iedereen wil je feliciteren - dat is een heel bijzonder moment."

 

"Het besef dat je kampioen bent. Je gooit je armen de lucht in en iedereen wil je feliciteren - dat is een heel bijzonder moment."
Joke Martijn

 

 

 

Pauline Gerritsen (zilver):

"Ik heb het NK ervaren als een leuk evenement. Veel sportiviteit, gezelligheid en aan de tafel rivaliteit. Ik had niet eens verwacht dat ik de laatste 16 zou halen, laat staan dat ik tweede zou worden."

"Ik heb twee bijzondere momenten. Natuurlijk het moment dat ik de zilveren medaille omgehangen kreeg. Maar ik kreeg ook een klein filmpje toegestuurd van mijn vriendin/verloofde Jetty Beersma. Zij had net in de kwartfinale verloren van Chantal Arntz, terwijl ik nog bezig was tegen Sabine Bakker. Ik maak mijn winnende carambole en zij juichte mij toe, haar eigen verlies even vergeten. Dat moment zal ik niet snel vergeten."

 


 

Chantal Arntz (gedeeld brons met Ineke Kooistra):

"Het weekend was erg leuk, sportief en gezellig met alle dames. Het was wel jammer dat het maar over twee dagen gespeeld werd en toch wel zeer spijtig dat al zoveel dames naar huis waren toen ze eruit lagen. Mijn mening is dat als je ergens aan begint, dat je ook blijft tot aan het einde."

"Mijn wedstrijden gingen eigenlijk buiten verwachting erg goed, op de wedstrijd in de halve finale na, die was jammer genoeg het slechtste van het hele weekend. Ik denk dat de koek een beetje op was.... ik ben wel blijven vechten maar helaas mocht het niet zo zijn."

"Mijn mooiste moment was toch wel dat ik mijn wedstrijd won tegen Jetty, waardoor ik in de halve finale stond en verzekerd was van een bronzen medaille. Waar ik toch wel erg trots op ben! Ik heb al vele medailles mogen halen met andere spelsoorten, maar nog nooit een podiumplaats met driebanden... en ik hoop dat er nog vele zullen volgen."

 

"Ik heb al vele medailles mogen halen met andere spelsoorten, maar nog nooit een podiumplaats met driebanden... en ik hoop dat er nog vele zullen volgen."
Chantal Arntz
 

 

 

Sabine Bakker (nummer 2 overall in voorrondes, uiteindelijk 6e plek):

"Het was veel biljarten op de twee dagen, het aantal te maken caramboles is voor de betere spelers wel wat weinig. Ik vond het zeker jammer dat het zondag zo lang duurde, de finale was pas rond 19.30 uur, dat is eigenlijk te gek. Het voelde ook of het niet serieus door een ieder werd genomen, zo waren er arbiters die vroegen of we niet libre moesten. Daardoor ga je toch twijfelen, is dit NK waardig? Is dit wat we willen zien op een NK of moet dit officiëler en in een andere vorm worden gestoken? Maar goed, ik geloof dat er in april wordt overlegd hoe dit vorm te gaan geven in de toekomst dus daar komt vast iets goeds uit."

"De partijen gingen alsnog heel vlot, er zaten verrassende partijen tussen en dat maakte het leuk voor de laatste 16 in de KO's. Als ik alleen voor mezelf spreek, dan heb ik een mooi NK gespeeld: ik heb een mooi moyenne kunnen draaien en de hoogste serie (7) te kunnen maken. Dus al met al een mooi toernooi, ondanks mijn verlies tegen Pauline in de kwartfinale."

"Mooiste moment was voor mij: het weerzien van de meiden en hun partners. Er is simpelweg een heel goede sfeer! Ik denk dat dit een bijzonder iets is binnen zo'n grote groep mensen bij elkaar. En wat ik al zei, er zijn mooie caramboles gemaakt, risico's genomen en als dat dan lukt, ja dat vind ik een mooi moment!"

 

 

Tekst: KNBB
UItgelichte foto: Bertus Sijbrands
Archieffoto Sabine Bakker: Ton Smilde

 

 

Dames Driebanden NK
Volg ons online