Open Driebanden Kampioenschap van Castricum 2023 groot succes

Biljartvereniging Castricum opent deuren voor spelers van buitenaf, en met succes. Ruud Slotboom uit Purmerend, vader van KNBB communicatieman Rolf, wint editie 2023

31 augustus 2023

CASTRICUM - Het Buurt- en Biljartcentrum in Castricum was dit jaar het toneel van een schitterend biljartfestijn, het Open Kampioenschap van Castricum Driebanden, editie 2023. Georganiseerd door Biljartvereniging Castricum (BVC), bracht dit evenement 40 gepassioneerde deelnemers uit verschillende windstreken samen voor een opwindende strijd.

 

 

Diverse Deelnemers

Terwijl de meeste deelnemers uit de CAL-gemeente afkomstig waren, mochten we ook spelers begroeten vanuit Egmond Binnen, Alkmaar, Heerhugowaard, Beverwijk, Purmerend, Haarlem, en verder. De diversiteit aan vaardigheden zorgde voor spannende wedstrijden en onverwachte wendingen, waar zowel doorgewinterde driebanders als nieuwkomers hun kunsten vertoonden.

 

Opwindende Toernooiopzet

Het toernooi kende een boeiende opzet, waarbij 40 deelnemers verdeeld werden over 8 poules voor de voorrondes. Op de finaledag, 27 augustus 2023, streden 16 finalisten in vier poules om de felbegeerde plek in de halve finales. De spanning was om te snijden en de wedstrijden waren van hoog niveau.

 

Intense Finales

In de halve finale zagen we Peter Groenendal en Theo Klaver tegenover elkaar staan, terwijl Ruud Slotboom en Ab Lenaers een krachtmeting aangingen. De strijd om de derde en vierde plaats tussen Klaver en Lenaers was er een van ups en downs, waarbij geluk en pech een grote rol speelden. Uiteindelijk stond de finale tussen Groenendal en Slotboom garant voor een strategische krachtmeting van het hoogste niveau, waarbij Slotboom zich tot kampioen kroonde.

 


 

Winnaar en Toekomstplannen

Ruud Slotboom werd de glorieuze winnaar van het Open Driebandentoernooi van Castricum 2023. Zijn consistente spel bracht hem de welverdiende overwinning. Ruud, bescheiden in zijn verwachtingen, beloofde zijn titel volgend jaar te verdedigen en zette daarmee de toon voor een spannende editie in 2024.

 

Een Sociaal en Competitief Succes

Het Open Driebandentoernooi bij Biljartvereniging Castricum was niet alleen een competitief succes, maar ook een sociaal hoogtepunt. Het toernooi toonde aan hoe biljarten spelers van alle niveaus samenbrengt en plezier en passie voor de sport bevordert. Het bestuur van BVC bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en supporters voor hun bijdrage aan dit fantastische evenement.

 

 

Biljartvereniging Castricum heeft een prachtige, duurzaam gebouwde locatie in eigen beheer, staat midden in de samenleving van Castricum, en is een voorbeeld voor sommige clubs op het gebied van laagdrempeligheid en ledenwerving. Binnenkort een uitgebreid artikel over deze bijzondere club/locatie, over de inspanningen en het resultaat op het gebied van duurzaamheid, en waarom men inmiddels zoveel leden (180) heeft.

Biljartvereniging Castricum en al haar biljartende leden zijn lid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB).

Website: www.bvcastricum.nl

 

Tekst & foto’s: Biljartvereniging Castricum
Foto opening lokaliteit: KNBB (2020)
Intro & outro: KNBB


 

 

Driebanden Initiatieven Innovatie
Volg ons online