Peter Vlaar: een trotse kampioen

Terugblik door de kampioen van het NK Driebanden Groot extra klasse in de Biljartacademie

Mooie winst in finale op Angstgegner John Schollink

28 april 2023

SITTARD/HOORN – Wat was het spannend het afgelopen weekend in de Biljartacademie bij het NK Driebanden Groot! Uiteindelijk was het Peter Vlaar, niet alleen zeer sterk in driebanden maar ook in 5-pins, die met een voor hem recordmoyenne van 1.1 de titel pakte.

 

 

Een trotse Peter Vlaar na afloop: “Ik heb een topweekend gehad in Sittard, niet alleen omdat ik gewonnen heb, maar het was daar zoals altijd goed voor elkaar: mooie accommodatie, leuke mensen, sportieve spelers- en arbitersgroep in deze finale.”

 

 

“Inmiddels ben ik daar kind aan huis met o.a. de Grand Prix toernooien driebanden, de biatlon/5-pins-finales en de finale extra klasse driebanden. Jammer dat het zo ver weg is, ik kan bijna beter gaan verhuizen naar Limburg, haha.”

“Ik heb de verwachtingen voor deze finale voor mezelf bewust laag gehouden, omdat het anders alleen maar kan tegenvallen, is me al vaker overkomen.”

 

“Ik heb de verwachtingen voor deze finale voor mezelf bewust laag gehouden, omdat het anders alleen maar kan tegenvallen, is me al vaker overkomen”

 

“Tijdens het toernooi had ik wel door dat er mogelijkheden waren op succes, ik speelde met vertrouwen en in alle partijen zat het ook een beetje mee. Mijn beste partij was tegen Albert Kooistra 35 in 20 beurten en mijn hoogste serie was 10 tegen Charles Mekes.”

“Alleen juist in de finale tegen mijn Angstgegner John Schollink zat het allemaal wat tegen, dat zul je altijd zien. Ik kwam na de pauze 9 punten achter te staan, maar wist me gelukkig te herpakken door nog een tandje bij te zetten en kon zo deze finale alsnog winnend afsluiten met 35-32 in 35 beurten.”

 

 

“Ik ben mentaal heel diep gegaan en na afloop kon ik mijn emoties dan ook bijna niet meer de baas, het heeft ontzettend veel energie gekost, maar het is het allemaal waard geweest. Ik was echt superblij om na zes jaar weer die titel te pakken, ook nog met een recordmoyenne voor mij van 1.100.”

 

“Ik ben mentaal heel diep gegaan en na afloop kon ik mijn emoties dan ook bijna niet meer de baas, het heeft ontzettend veel energie gekost, maar het is het allemaal waard geweest. Ik was echt superblij om na zes jaar weer die titel te pakken, ook nog met een recordmoyenne voor mij van 1.100”

 

“De voorbereiding was niet optimaal, heb de laatste week maar één uurtje getraind, omdat ik thuis met een verbouwing bezig ben. Normaal speel ik elke dag wel even een uurtje op mijn eigen tafel. Ben na al die jaren nog steeds bezeten van het spelletje en ga er elke partij vol voor.”

“Vooral het mentale deel vind ik fascinerend, ik let vaak meer op de spelers dan op de ballen. De ene dag kun je alles en de volgende dag kun je niks, is soms niet te verklaren en hoe ga je daar dan in je hoofd mee om. Op de biljarttafel zie je vaak ook hoe iemand in zijn vel zit.”

 

"De laatste paar jaar ben ik me wat meer gaan toeleggen op het 5-pins, is ook een fantastisch spel, zit heel veel in, ook tactisch, de Italianen zijn daar meesters in. Je mag niks weggeven, anders ben je gezien"

 

“Ik blijf ook zoveel mogelijk Grand Prix toernooien spelen, want tussen de grote jongens staan en er zo af en toe eentje verslaan is prachtig. De laatste paar jaar ben ik me wat meer gaan toeleggen op het 5-pins, is ook een fantastisch spel, zit heel veel in, ook tactisch, de Italianen zijn daar meesters in. Je mag niks weggeven, anders ben je gezien. Met driebanden komt me dat soms goed van pas merk ik wel. Ik zit met 5-pins nu bij de top 4 in Nederland, hoop dat het in Nederland ook wat meer gaat leven en ga gewoon kijken of er nog meer in zit. Hoop daarin ook internationaal wat toernooien te gaan spelen, maar bovenal vind ik het gewoon leuk om te doen en bijna net zo mooi als het driebanden, het zijn mijn twee passies.”

 

 

Uiteraard waren alle wedstrijden in de livestream van de Biljartacademie op YouTube, zie www.knbb.nl/live of direct via de Biljartacademie YouTube.

Tekst: KNBB
Foto’s: De Biljartacademie
Screenshot matchpoint in finale: Horna, via livestream De Biljartacademie

Driebanden NK
Volg ons online