René Dericks doorbreekt artistieke hegemonie Jop de Jong

Derde Grand Prix Artistiek in het Tilburgse CUES & DARTS in teken van kwalificatie voor Masters Artistiek.

René Dericks moest door afwezigheid bij eerste twee Grand Prix toernooien voor deelname aan Masters eerste worden - en deed dat

18 april 2022

 

Na een nipte overwinning van Jop de Jong op Sander Jonen in de eerste Grand Prix Artistiek van het seizoen, en een vrijwel identiek scenario in de tweede Grand Prix Artistiek, leek bij de derde Grand Prix Artistiek van het seizoen in CUES & DARTS het net iets minder van belang wie deze zou winnen.

Het leek er vooral om te gaan wie op de seizoensranglijst bij de beste acht zou komen - en wie eerste of tweede zou worden in deze afsluitende Grand Prix leek vooraf iets minder relevant.

 

 

Leek iets minder relevant, inderdaad. Want René Dericks had de eerste twee Grand Prix toernooien gemist, en had vooraf al aangekondigd dat hij zich alleen voor de Masters zou kunnen kwalificeren als hij zou winnen.

En dat deed Dericks! In de finale was hij nipt te sterk voor de winnaar van de eerste twee Grand Prix Artistiek toernooien, Jop de Jong. Met nummer drie Patrick de Haan hadden zij zich van de rest van het veld afgescheiden door als enigen (ruim) boven de 60% te spelen.

Dit betekende dat voor de Masters zijn gekwalificeerd: Jop de Jong, Sander Jonen, Patrick de Haan, Benny Smits, René Dericks, Erik Vijverberg, Wilfrie Vermeer en Robert van Veenendaal.

 


 

De finale in zijn geheel terugkijken? Klik dan hier.

Onderstaand enkele sfeerfoto's, met dank aan Jan Rosmulder / de BiljartBallen.

 











 

Tekst: KNBB
Tabellen: Biljart Artistiek/Ewald Holzhaus
Livestream: Biljart Artistiek
Sfeerfoto's: Jan Rosmulder / de Biljart Ballen (krant)
Uitgelichte sfeerfoto Sander Jonen: Jan Rosmulder / de Biljart Ballen (krant)

 

Artistiek Grand Prix
Volg ons online