Renate Geluk wint NK Libre Klein Dames in Den Bosch

Een verslag door Piet Verschure, Portefeuillehouder Breedtesport KVC

29 mei 2022

In het weekend van 27 - 29 mei werd in Den Bosch het Nederlands kampioenschap libre klein voor dames gespeeld. De organisatie was in handen van de vereniging Maassingel met als wedstrijdleider Nico Alebeek.

 

 

Wat me opviel bij deze finale was de gemoedelijke sfeer onder de deelneemsters. Aan tafel werd er gestreden om de winst maar het plezier in het spel was bij iedereen duidelijk aanwezig.

Op zondag werden de laatste twee rondes gespeeld waar ik getuige van was.

Twee speelsters konden nog kampioen worden. Dat waren Petra Kurvink uit Leusden, degene die met het hoogste moyenne richting de finale was gekomen en ook de meeste caramboles moest maken (70) en Renate Geluk uit Rheden. Zij zouden in de laatste wedstrijd uitmaken wie kampioen van Nederland werd.

 


 

In de voorlaatste partij wist Renate te winnen van Caren Eling-Streuper. Petra Kurvink speelde tegen Carla Leibbrand-Sikkens. Petra bouwde een ruime voorsprong op maar Carla gaf zich niet zomaar gewonnen en met twee grote series werd het op het eind bijzonder spannend. Carla wist de partij te winnen. Petra moest in de nabeurt en nog  twee caramboles maken. Ze struikelde op één carambole en hiermee kwam ze op twee punten achterstand van Renate Geluk.

De finalepartij tussen Renate en Petra werd een prooi voor Petra waardoor ze op gelijke hoogte kwam in wedstrijdpunten.

Het percentagegemiddelde van Renate gaf uiteindelijk de doorslag en zij werd Nederlands Kampioen Libre Dames 2021-2022.

 

 

Podium:

  1. Renate Geluk
  2. Petra Kurvink
  3. Carla Leibbrand-Sikkens.

 

Nico Alebeek en ondergetekende reikten na afloop de prijzen, medailles en bloemen uit.

Verder is nog vermeldenswaardig dat de 86-jarige arbiter Anton Lopulalan zijn laatste wedstrijd arbitreerde. Hij werd namens het district Den Bosch tijdens de prijsuitreiking uitgebreid in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de biljartsport. 

 

 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Breedtesport KVC

 

Tekst & foto's: Piet Verschure
Uitgelichte foto alle deelneemsters: Jan Rosmulder

 

 

Carambole/libre Dames NK
Volg ons online