Sam van Etten met Bochum naar finale in Praag

Noord-Hollander één van de uitblinkers in het kader 47/2 met 68.18 gemiddeld.

De vijf geplaatste teams strijden met Vitkov Praag (Marek Faus, Dick Jaspers, Eddy Leppens) om Europa Cup in weekend 7-9 april

27 februari 2017

BOCHUM - Vier van de vijf Franse teams en het Duitse Bochum hebben zich geplaatst voor de finaleronde van de Europacup voor klassieke teams. De voorronden werden dit weekend gespeeld in Soissons, Chartres en Bochum. Chartres, Soissons en Bochum werden poulewinnaars, de twee beste nummers twee waren Ecully en Ronchin. De Nederlander Sam van Etten was .

De poule-indeling voor de finaleronde:
Poule A: Vitkov Praag, Soissons, Ecully
Poule B: Bochum, Chartres, Ronchin.

In de poule van Chartres schitterden de spelers van het thuisteam: Willy Gérimont, Xavier Gretillat en Jacky Justice. Het team won al zijn wedstrijden op éen na. Alleen Justice verloor een partij in het bandstoten van Xavier le Roy (Ecully). De gemiddeldes van de twee kaderspelers in het 47/2 en 71/2 lagen iets boven de 30. Voor Ecully bleef Xavier Roy ongeslagen met een gemiddelde van 8.37. Chartres won met 4-2 van Ecully en twee keer met 6-0 van het Spaanse Coral Colon en het Zwitserse CBVN.

Chartres eindigde met 18.00 algemeen, Ecully met 15.00, Coral Colon met 5.70 en CBVN met 4.70.

De beste totaalprestatie werd geleverd door Soissons, dat speelde met Olivier Carreaux, Esteve Mata en Alain Remond. Alleen Remond verloor een partij tegen Bernard Villiers van Ronchin met 120-9 in zes beurten (serie 100 voor Villiers). Olivier Careaux schitterde met twee keer de maximale serie van 250 in partijen in één en twee beurten en 62.50 gemiddeld in het 47/2. Esteve Mata bleef ongeslagen in het kader 71/2 met 40.00 algemeen. Ronchin speelde zonder Brahim Djoubri, die werd vervangen Pascal Dessaint en verloor alleen met 4-2 van Soissons. Bernard Villier bleef als enige ongeslagen met 11.61 gemiddeld in het bandstoten. Het Duitse Merklinde en Spaanse Eldense eindigden onderaan.

In Duitsland won de gastheer, Bochum, zijn drie wedstrijden tegen Oissel, Andernos en Vitlav Praag 2. Thomas Nockemann zegevierde in zijn drie partijen 71/2 in 2, 4 en 5 beurten: 54.54 gemiddeld. Sam van Etten speelde ook een voorteffelijke voorronde met partijen in 3, 3 en 5 beurten, 68.18 gemiddeld in het 47/2. Dat was de beste prestatie in alle drie de voorronden. Francis Connesson keerde terug bij Andernos, maar de viervoudige wereldkampioen verloor zijn drie wedstrijden tegen Johann Petit, Adam Kozak en Thomas Nockemann.

De vijf geplaatste teams strijden met Vitkov Praag (Marek Faus, Dick Jaspers, Eddy Leppens) om de Europacup in het weekend van 7-9 april in Praag.

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto Sam van Etten ©Arnoud

Etten, Sam van Internationaal Kader
Volg ons online