Tijd voor Krijt van start in Geinoord, Nieuwegein

Maatschappelijk project KNBB, met biljarten als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie, nu ook in ons 'eigen' Nieuwegein.

Deelnemen is nog mogelijk! Aanmelden niet nodig - zorg dat u komende donderdag 14:30 aanwezig bent op Sportpark Parkhout

03 februari 2022

Vandaag is ons maatschappelijke project Tijd voor Krijt, met biljarten als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een kop koffie, van start gegaan op een derde locatie. Na de succesvolle start in Leidschenveen en het mooie vervolg in Hoofddorp, was vandaag (als eerste van de drie nieuwe Tijd voor Krijt locaties) de beurt aan Nieuwegein.

  

 

Onder het toeziend oog van KNBB-directeur Willem La Riviere, en met als aanvoerder niemand minder dan Ted Vermeulen (zeer bekend in Utrechtse sport- en mediakringen, en als biljartliefhebber), zijn we vandaag van start gegaan met een kleine maar gezellige groep.

Wilt u er de komende weken ook bij zijn? Deelname is gratis voor 55-plussers uit Nieuwegein en omgeving. Meedoen kan door gewoon op donderdagmiddag te komen (met QR-code) naar sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE Nieuwegein.

 


 

Aanvulllende informatie over Tijd voor Krijt bij Geinoord:

Vanaf 3 februari 2022 heeft Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) het clubhuis van SV Geinoord elke donderdagmiddag opengesteld voor inwoners van Nieuwegein en omgeving van 55 jaar en ouder. Op deze donderdag kunnen zij van 14.30 tot 16.30 uur kennis maken met de biljartsport en daarnaast ook bordspellen doen, kaarten of sjoelen.

De SGM zorgt voor vrijwilligers, die de deelnemers ontvangen en voorzien van koffie, thee of een drankje. Voorts is er een spel coördinator van de KNBB aanwezig voor de begeleiding bij het biljarten en bij de spellen. In aanvulling op het tafelbiljart van de KNBB is ook een vaste biljarttafel in het clubhuis van SV Geinoord geïnstalleerd, en worden laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen georganiseerd. 

Het clubhuis is bij uitstek de plek om mensen samen te brengen. Door hier activiteiten te organiseren en spelaanbod aan te bieden worden veel mensen bereikt en betrokken. Uitgangspunt zal zijn dat het een laagdrempelig, gezellig en sociaal samenzijn wordt, waarbij de deelnemers uit hun isolement worden gehaald en sociale contacten opbouwen.

 

 

Website SV Geinoord: https://www.svgeinoord.nl/
Website Stichting Geinoord Maatschappelijk: https://sgm-nieuwegein.nl/

 

 

Over Tijd voor Krijt
Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten. Het richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Dit maatschappelijke programma van de KNBB wordt ondersteund door het Ministerie VWS.

Website: www.tijdvoorkrijt.nl
Artikelen/nieuws: https://www.knbb.nl/tijd-voor-krijt-0

 

Tekst & foto's Tijd voor Krijt bij SV Geinoord 3 februari 2022: KNBB/Tijd voor Krijt

Gezelligheid Ouderen/senioren Recreatief
Volg ons online