Twee uit twee voor Swertz en Douarnenez

Opnieuw winst bij Coupe d'Europe

31 maart 2019

Vorig jaar maakte Douarnenez een prachtige entree bij de Coupe d'Europe, het Europees clubkampioenschap voor klassieke teams. De Franse club Douarnenez Sport Billard, geesteskind van de familie Le Deventec uit het Bretonse stadje Douarnenez, versloeg destijds in de finale de Duitse titelhouder DBC Bochum. Raymund Swertz was de enige speler van het toernooi die in al zijn wedstrijden ongeslagen bleef in het kader 47/2, waarin hij 83 gemiddeld speelde, en in de finale klopte hij Sam van Etten in één beurt.

 

 

In een jaar tijd bleek niet veel veranderd! Wederom was Douarnenez ongenaakbaar, ditmaal in de eigen thuishaven - en wederom had Swertz in de finale slechts één beurt nodig.

 

 

Swertz is onlangs vader geworden en richt zich de laatste tijd meer op driebanden, iets wat naar eigen zeggen zichtbaar was op dit toernooi. Zijn spel zou allemaal net iets minder subtiel zijn. Echter, voor de fijnproever was er meer dan voldoende te genieten van de jonge topper uit Afferden.

 

 

Dat gold evenzeer voor Sam van Etten. Weliswaar strandde hij met zijn team DBC Bochum in de halve finales, Sam wist in het kader 47/2 een ongekend moyenne van 150 (!) te halen.

 

 

Ook uitgeschakeld in de halve finale: het Nederlandse team de Picardie.

 

 

Tekst: KNBB
Foto's Raymund Swertz ©Kozoom

 

Bandstoten Etten, Sam van Europa
Volg ons online