Van Silfhout wint na NK Bandstoten ook NK Ankerkader 47/1

Knappe overwinning in uiterst sterk veld, in aanloop naar NK Biljartvijfkamp

26 maart 2018

En wederom stond Michel van Silfhout op de hoogste trede! Vier weken geleden won hij het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Ereklasse in een veld van uiterst sterke Ereklassers. En nu herhaalde Van Silfhout dit bij het NK Ankerkader 47/1 in Haarlo.

 

 

In de strijd om de plaatsen 1 t/m 4 bleef Van Silfhout de concurrentie nipt voor. Groot kampioen, titelverdediger en kaderspecialist Henri Tilleman werd tweede, en het jonge talent en maker van populaire instructievideo’s Gert-Jan Veldhuizen derde.

Ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Gert-Jan Veldhuizen wist Michel van Silfhout de titel te winnen. Maar het was krap! Van Silfhout had hetzelfde puntenaantal als Tilleman en Veldhuizen, maar zijn moyenne (18,80) was iets beter dan dat van Tilleman (18,65) en Veldhuizen (16,32).

 

 

In een eerder stadium had het publiek al kunnen genieten van de jonge klassieke specialist Sam van Etten, die in zijn beste wedstrijd van het toernooi de benodigde 200 caramboles in één beurt wist te maken. Ondanks het veruit hoogste moyenne van alle spelers (ruim 37!) was Van Etten iets minder constant dan normaal, en moest hij genoegen nemen met een teleurstellende vijfde plek.

Van Silfhout na afloop: “Nederlands kampioen 47/1! En dat na een zeer moeizaam toernooi. Ik ben superblij met weer een titel na de bandstoottitel van vorige maand. En over een paar dagen is alweer de NK Biljartvijfkamp!”

 

 

Want daar ging het vaak over in Haarlo – over het NK Biljartvijfkamp. Deze NK Biljartvijfkamp, voorheen Grand Dutch, zal (tegelijk met de Masters Artistiek) van 28 maart t/m 1 april worden gehouden in Berlicum, in dezelfde ruimte waar ook de succesvolle NK Masters Driebanden worden gehouden. Op deze vijfkamp worden de volgende disciplines gespeeld: libre, ankerkader 47/2, ankerkader 71/2, bandstoten en driebanden.

Meer weten wat deze vijf disciplines van de NK Biljartvijfkamp precies inhouden? Eén van de topfavorieten voor de titel, Sam van Etten, heeft in de aanloop naar deze NK Biljartvijfkamp vijf laagdrempelige instructievideo’s opgenomen, één video voor iedere discipline.

 

Alles over het NK Ankerkader 47/1 Ereklasse
Alles over het NK Biljartvijfkamp

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto’s ©Henry Thijssen

Ereklasse Kader NK
Volg ons online