Verslag NK Bandstoten 5e klas in Café de Ponderosa

Toon van Boxem wint op moyenne in gezellig en drukbezocht NK.

Een uitgebreid sfeerverslag van Peter Rens/Café de Ponderosa

05 maart 2018

Het is vrijdagmiddag en langzaam komen de diverse deelnemers de locatie verkennen waar zij hun Kampioenschap van Nederland 5e klasse Bandstoten klein gaan spelen.

Maar in Café de Ponderosa zijn ze op dat moment nog bezig met de onderlinge vrijdagmiddag competitie. Dus krijgen ze helaas geen totaalbeeld en vertrekken ze, in afwachting wat de opening zal brengen, terug naar hun hotel om nog even de nodige rust te nemen.

 

 

Rond de klok van vier wordt de "Biljartarena"in orde gebracht en alles nogmaals kort doorgenomen. Ook bij de organisatie stijgt de spanning want met vele personen wil je er voor zorgen dat het weekend een goede indruk achter laat.   

s' Avonds om 18.30 begint de opening en gaat het niet naar wens want de man voor licht en geluid moest zich zonodig plaatsen voor dit NK (Dominic Rens bv S.V.W.). Maar als Familie zijn we natuurlijk trots dat Dominic, in navolging van Ricardo,Jean Paul en Moeder Marijke ,die al eerder een NK mochten spelen dit weekend mee doet. Vader Peter (wedstrijdleider) moet nog Heeeeeeeeeeeel veel oefenen om ooit nog een NK mee te mogen doen.    

 

       

Maar na de strubbelingen met de opening kon de dan toch begonnen worden en onder een goede belangstelling was er al een teken van de uiteindelijke kampioen Toon van Boxem die met 24 tegen 17 er tegen Paul Bisselink even met een serie van 13 overheen knalde en gelijk daarmee aangaf war zijn bedoeling was. Dominic deed na de eerste dag goede zaken door tweemaal te winnen en zo met 3 man met 4 punten naar de Zaterdag konden gaan.  

Deze zaterdag, waar drie ronden werden verspeeld, was het iedere keer stuivertje wisselen op de ranglijst. Doordat Dominic van koploper Toon van Boxem won (na een heel spannende partij) voegde hij zich weer in de Top 3.  

 

        

Op zondag werd het alleen maar spannender doordat toen de zenuwen wel heel veel parten gingen spelen. Jan Jurrien Jongman, die al eerder op een NK 4e was geworden, pakte even uit tegen Dominic en speelde daarmee zijn beste toernooipartij.

 

 

Voor de laatste ronde was ook Imco Root aan komen kloppen voor een podiumplaats en zo was er één speler met 10 punten en drie met acht, waarbij het gemiddelde tussen Dominic en Imco maar 0,02 was.

 

               

Dus de laatste partijen moesten het toch nog gaan bepalen! Jan Jurrien moest zijn koppositie behouden en tussen Imco zou worden beslist wie 3 of 4 zou worden. Dominic moest tegen Rody Hoevenaar en speelde tegen Rody zijn beste partij maar voor ieder punt die Rody maakte klonk gejuich van zijn supporters (in groten getale aanwezig). Imco tegen Paul Bisselink (die een heel wisselvalig toernooi speelde) was weer een verrassing want Paul won uiteindelijk deze partij en Imco bleef op een vierde plaats steken.                   

 

 

Jan Jurrien moest zijn laatste partij minimaal gelijk spelen tegen Toon om zijn voorsprong van 2 punten te behouden maar hij zakte volledig door het ijs en kon door zijn zenuwen niet in zijn spel komen en zag de volle winst voorbij gaan.

Zo eindigden er drie spelers op 10 punten en bepaalde het gemiddelde de eindstand. Dat was duidelijk in het voordeel van Toon van Boxem, die zo Nederlands Kampioen werd.

 

 

Biljartvereniging S.V.W.en Café Ponderosa kunnen weer terug kijken op een geweldig weekend. Geweldige toeschouwers en een geweldige leuke club deelnemers zorgde hier mede voor. En datn ook nog zoon en broer Dominic een bronzen medaille won, kon het
allemaal alleen maar beter maken.        
                    
Einduitslag:                

  1. Toon van Boxem, BV 't Caves    
  2. Jan Jurrien Jongman, BV 't Akkertien    
  3. Dominic Rens, BV S.V.W.    
  4. Imco Root, Wormerveerse BV    
  5. Paul Bisselink, De Laatste stoot    
  6. Helene Rust, BV de Hazelaar    
  7. Martin Beugelink, Blauwwit/De Klos    
  8. Rody Hoevenaar, De Beurs Biljartvereniging

 

Uitslagen via Biljartpoint

 

Tekst: Peter Rens/Ponderosa
Foto's ©Jan Rosmulder/De Biljart Ballen

Bandstoten NK
Volg ons online