Xavier Siahaya sterkste bij NK Driebanden Klein Jeugd

Jonge driebanders aan elkaar gewaagd in sfeervol JBV Amorti

02 maart 2020

Xavier Siahaya is in Zevenbergen Nederlands kampioen geworden in het driebanden klein -21 jaar. De speler uit Geleen won in de finale met 25-9 (19 brt) van Joris van 't Zelfden uit Driewegen.

 

 

Het was een niet geheel verwachte climax van een sfeervol NK Driebanden Klein Jeugd in Zevenbergen. Immers, nog maar drie weken geleden was in Haarlo het NK Driebanden Groot Jeugd, en Joris en Xavier eindigden toen slechts als derde en vierde in hun poule.

En de winnaar van toen, Nick Dudink... die haalde nu de laatste vier niet!

 
 

Het is een teken dat de verschillen tussen de jonge talenten in driebanden relatief gering zijn, en dat iedereen van iedereen kan winnen.

Naast het geweldige toernooi van Xavier en zijn uitmuntende finale vielen dit weekend op: de gestage progressie van Joris van 't Zelfden, Jamy Rossen en Twan Vriens, het volwassen spel van Leon Dudink (hij werd derde, voor Andy Nab), en het ongekende talent van zijn jongere broer Nick.

 


 

Het meest in het oog sprong de jongste deelnemer Joeri Wilkowski, die met een ongekende hoeveelheid passie en gretigheid speelde tegen zijn veel oudere en grotere tegenstanders - onder het toeziend oog van zijn trotse vader Huub.

 


 

Alle uitslagen (poulefase, kruisfinales, finale)

 

Tekst: KNBB
Intro: Paulus Brekelmans
Foto's: Paulus Brekelmans
Foto's podium en Joeri Wilkowski & Andy Nab, kleinste en grootste deelnemer: Piet Verschure

 

Driebanden Jeugd/Junioren NK
Volg ons online