Arbiter

Hoe word ik arbiter bij de KNBB
Houdt u van leidinggeven en wilt u dit ook doen binnen uw sport dan bent u de aangewezen persoon om arbiter te worden bij de “Koninklijke Nederlandse Biljartbond”

Een der belangrijkste taken van een arbiter is het in goede banen leiden van een partij biljarten. Niet eenvoudig gezien het aantal zaken waar u op moet letten van u zelf en van de speler. Al deze aandachtspunten worden behandeld op de cursus.

Er is een cursus binnen de biljartbond waar u als beginnend arbiter terecht kunt namelijk:   ARBITER 1.

De cursus ARBITER 1 beslaat in totaal 6 lesdelen. In deze cursus, op verschillende niveaus, wordt aan u de techniek van het arbitreren uitgelegd en middels de praktijkuren direct op de tafel weergegeven. De volgende cursus is de cursus ARBITER 2, waarin u de fijne kneepjes van het arbitersvak worden bijgebracht.

Voelt u zich geroepen zich hiervoor op te geven dan kunt u zich wenden tot uw verenigingsbestuurslid die de weg kent naar degene die verantwoordelijk is voor de opleiding tot arbiter. Deze meneer of mevrouw heet officieel Coördinator Arbitrage en is verantwoordelijk voor het opzetten van de cursussen binnen het district waar u biljart. Bij voldoende deelnemers stelt hij/zij dan een cursus samen waar u dan een uitnodiging voor krijgt. Van hem/haar hoort u ook hoe de cursus is ingedeeld.

Kunt u zich vinden in het bovenstaande geef u dan op en versterk ons arbitersbestand. U bent van harte welkom! 

Voor vragen en opmerkingen kunt u tevens terecht bij de secretaris van de Commissie Arbiters (CA), de heer Rob Esser,  Telefoon 010 – 4761562 of 06 – 44480804 of email:  robesserprive@kpnmail.nl

Volg ons online