Alles over het NK 5-pins

Komend weekend in de Jol (Lelystad) een volle bak: zes poules van vijf spelers elk.

De kampioen mag naar Brandenburg!

07 juni 2018

Voor de liefhebbers van 5-pins komt er een bijzonder weekend aan.

 

 

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 vindt bij Biljartvereniging de Jol het NK 5-pins 2017-2018 plaats.

Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de ALV van KVC in de Maarn, werd door jongste deelnemer Marius Kroonen samen met Alex ter Weele de loting verricht. De video daarvan vindt u terug op de KNBB 5-pins Facebook-pagina. In deze video geeft Alex ter Weele ook uitgebreide uitleg over de spelregels en de deelnemers.

 

 

Hoe ziet het toernooi eruit?

De 30 spelers worden verdeeld over 6 poules van 5 spelers. Deze eerste fase telt niet mee voor het eindklassement en is eigenlijk bedoeld om de nieuwe spelers, en dat zijn de meesten, kennis te laten maken met dit prachtige spel. Deze fase bepaalt uiteindelijk wel hoe de poule indeling van fase 2 eruit komt te zien en mag dus zeker niet als onbelangrijk worden bestempeld. In de poules wordt een halve competitie afgewerkt met partijen over 2 sets tot 50 punten.

Wat is er te winnen?

De kampioen wordt afgevaardigd naar het EK 2019 te Brandenburg(D). Ook de kampioen van het 2e NK in oktober of november 2018 zal worden afgevaardigd. Verder zijn er ranglijstpunten te verdienen. De twee besten in die ranglijst na de 2 NK’s worden tevens afgevaardigd. Mogelijk vaardigt de KNBB ook landenteams af naar de landenwedstrijd (het EK in even jaren) in Roeselaere(B) en de Euro League voor clubteams (drie toernooien in verschillende landen in Europa). Selectiecriteria daarvoor zijn momenteel nog niet bekend, maar de ranglijst zal ook hiervoor waarschijnlijk de leidraad zijn.

 

 

 

Alle informatie over het NK 5-pins 2017-2018 vindt u op deze pagina. (Is een vaste URL, dus informatie blijft altijd op deze plek.) Hier staat ook de brochure/publicatie (PDF), waarin alles staat over deelnemers, spelregels en de uitkomst van de loting.

5-Pins Initiatieven NK
Volg ons online