Beelden en format Classic Race Challenge maken indruk

Prachtige beelden en snel, spectaculair format in nieuw kadertoernooi van CEB & Kozoom.

Genieten voor liefhebbers van bij vlagen geweldig kaderspel

29 maart 2021

ANDERNOS - De Fransman Willy Gérimont heeft op briljante wijze de eerste editie gewonnen van de Classic Race Challenge, een organisatie in Andernos van de CEB en Kozoom. De primeur kreeg een volledig Franse finale, Willy Gérimont versloeg zijn tegenstander Johann Petit met 277 tegen 236. Voor de testwedstrijd waren acht spelers geselecteerd. De speler van Chartres eindigde ongeslagen met 4 overwinningen in 4 partijen. Gérimont won achtereenvolgens van Louis Edelin, Johann Petit, Patrick Niessen in de halve finale en tenslotte weer Johann Petit in de finale. Hij was de meest complete speler op alle onderdelen van het spel en werd gekroond tot eerste winnaar van de Classic Race Challenge en ontving 1500 euro aan prijzengeld.

Het nieuwe format werd unaniem gesteund door de aanwezige spelers. De live opnames, de beelden, de omgeving, het live-commentaar en de interviews zijn allemaal elementen die zijn samengebracht om een show van hoge kwaliteit aan te bieden. De spelformule bracht onvermoede positieve aspecten aan het licht, maar misschien ook punten die voor verbetering vatbaar zijn.

De wedstrijden zijn spectaculairder dan kijken naar een speler die op punten jaagt tijdens een hoge serie zonder dat de ander kan reageren: twee spelers tegelijk op twee tafels, lijkt veel beter dan een speler op een tafel en de ander op zijn stoel.

 

 

De hoogtepunten van het weekend?

De wedstrijd tussen Braham Djoubri en Marek Faus op vrijdag (322-318), die tussen Magali Declunder en Faus op zaterdag (gemiddeldes 53.00 en 157.00 voor de Tsjech), tussen Djoubri en Niessen op zaterdag (232-228) en natuurlijk de 4 overwinningen op rij van de winnaar Willy Gérimont.

Er waren na afloop complimenten voor het technische team (Lorenzo, Morgan en de twee Xaviers) voor hun uitstekende werk, voor de vier scheidsrechters Patrick Latapie, Hervé Lacombe, Guillaume Clusel en Eric Camilleri en voor de vrijwilligers die een handje kwamen toesteken in de organisatie, met name Patrick Girard, Eric Dorizon, Bernard Baudoin en Delphine Roumagère!

De kaap van 330 punten werd deze keer niet gehaald, maar dat zal ongetwijfeld snel gebeuren als dit evenement een vervolg krijgt. Met dank aan het CEB voor deze vondst, met dank aan Kozoom voor de realisatie ervan.

 

 

De eindstand:
1 Willy Gérimont, 4 overwinningen, 1129 punten, gemiddelde 47.04, hoogste serie 191, beste partij 329.
2 Johann Petit 2-1222-20.71-178-274
3 Brahim Djoubri 2-766-23.93-234-322
3 Patrick Niessen 2-980-23.90-142-265
5 Marek Faus 2-803-42.26-165-318
5 Pascal Dessaint 1-560-13.02-102-228
7 Magali Declunder 0-342-19.00-132- 212
7 Louis Edelin 0-347-16.52-85-194.

 

De Classic Race Challenge terugkijken?
Dat kan via Kozoom, Kozoom YouTube of via de Facebook-pagina van de CEB (waar video's van alle partijen vrij beschikbaar zijn)

 

Alles over de regels / het format van de Classic Race Challenge 47/2

"De Classic Race Challenge" is een testwedstrijd op basis van een nieuw systeem dat de CEB met trots lanceert en promoot. Het hoofddoel is zowel spelers als toeschouwers nieuwe motivatie te bieden voor liefhebbers van seriespelen. Records kunnen worden behaald. De nieuwe spelmodus belooft aantrekkelijker te worden en geeft de CEB de kans om de klassieke disciplines nieuw leven in te blazen.

Het doel van het spel is om de meeste punten te scoren in één uur spelen. De speler die de meeste punten behaalt is de winnaar van het spel. Bij het begin van de speeltijd beginnen alle aan het spel deelnemende sporters vanaf de startpositie en spelen door totdat zij missen. Wanneer een speler mist, brengt de scheidsrechter de ballen terug naar de beginpositie. De speler gaat naar zijn stoel en wacht een bepaald aantal seconden (zogenoemde straftijd) vanaf de tijd dat hij gemist heeft. Aan het einde van de straftijd mag de speler opnieuw beginnen vanaf de startpositie; de speeltijd wordt niet stopgezet. De bovenstaande regel geldt ook in geval van een misser vanuit de startpositie. Tijdens de straftijd mag de scheidsrechter de ballen schoonmaken. Straf 47/2: 90 seconden.

De spelers mogen de scheidsrechter op elk moment tijdens de wedstrijd vragen één of meer ballen schoon te maken, de speeltijd zal niet worden gestopt. Het spel zal voor alle spelers op hetzelfde tijdstip eindigen door een hoorbaar sein aan het einde van de gegeven speeltijd. De eindrangschikking van een wedstrijd zal worden vastgesteld aan de hand van het aantal punten dat in de gegeven speeltijd is behaald. Bij een gelijke stand wordt de gemiddelde score in aanmerking genomen, gevolgd door de beste resultaten (eerste, tweede enzovoort). Indien er nog steeds een gelijke stand is, wordt er op dezelfde wijze tussen de betrokken spelers 10 minuten extra gespeeld.

De scheidsrechter telt de punten doorlopend zonder bij elke herstart opnieuw te beginnen. Hij noteert ook de serie. De scheidsrechter zal er ook op toezien dat de straftijd, de algemene tijd en de andere algemene regels van de specifieke discipline worden gerespecteerd (ballen in contact, overtredingen, aankondigingen, enz.). In geval van een overtreding legt de scheidsrechter de ballen terug in de beginpositie en moet de speler de straftijd afwachten alvorens opnieuw te beginnen.

De scheidsrechter zal de spelers informeren wanneer de rust is bereikt, wanneer de laatste minuut van de wedstrijd is bereikt en wanneer de laatste 10 seconden zijn bereikt. De eerste editie van de Classic Race Challenge zal worden gespeeld in de volgende discipline: kader 47/2. Ter gelegenheid van de lancering van dit nieuwe type wedstrijd zijn de beste spelers uitgenodigd op basis van hun klassering op het laatste Europees kampioenschap kader 47/2 (Brandenburg 2019). De spelers die hebben moeten afzeggen zijn de Spanjaarden Esteve Mata en Raul Cuenca, de Nederlanders Raymund Swertz en Sam van Etten, de Zwitser Xavier Grétillat en de Frans-Griek Nicolas Gérassimopoulos.

De wedstrijden worden gehouden in de nieuwe Kozoom Studios in Andernos (Frankrijk) met het oog op de beste professionele videoproductie en uitzending. De studio's zijn uitgerust met 2 tafels en een virtuele muur voor sponsors.

 

Tekst: Frits Bakker
Titel/intro: KNBB
Screenshot: KNBB
Foto: Hervé Lacombe

Europa Innovatie Kader
Volg ons online