Biljarten doet bijdrage aan Nationale Balkon Beweegdag

Donatie tafelbiljart aan zorgcentrum, biljartclinics voor ouderen, en beweegoefeningen met keuen. Doel: ouderen via het biljart met elkaar in beweging en in contact

06 juni 2021

Op 4 juni 2021 om 11 uur startte de tweede editie van Nationale Balkon Beweegdag! Op ruim 400 locaties door heel het land kwamen in totaal meer dan tienduizend ouderen met elkaar in beweging en in contact. Sport- en beweegprofessionals, vrijwilligers en muziek bezorgden de ouderen een sportief maar bovenal gezellig beweegfeest.
 
We hebben als KNBB een bescheiden bijdrage mogen leveren aan deze dag.
 
 
Zo hebben wij een prachtig tafelbiljart mogen doneren aan ZorgSpectrum Vreeswijk. Dit in het kader van ons ouderen/eenzaamheidsprogramma Tijd voor Krijt. Voor het tegengaan van eenzaamheid, voor sociaal samenzijn en voor (ongemerkte) beweging is het cruciaal dat in zorglocaties biljarttafels niet verdwijnen - en het doneren van zo'n mooie mobiele biljarttafel levert een bijdrage aan het behoud van de mogelijkheid tot biljarten bij ouderen.
 
Op enkele locaties hebben wij biljartclinics gehouden, waarbij wij een extra (blauwe) biljartbal hebben toegevoegd met het voor Tijd voor Krijt kenmerkende kopje koffie zodat op deze locaties het laagdrempelige spel honderden kan worden gespeeld. Immers, hoe eenvoudiger de spelregels, hoe groter de kans op het scoren van punten én hoe korter je op je stoel hoeft te blijven zitten (bij honderden is geen spraken van series, je speelt om de beurt), des te meer mensen zullen aan tafel komen om mee te doen.
 
 
 
En tot slot waren er beweegoefeningen met ouderen op balkons o.l.v. beweegcoaches, waarbij ouderen met beperkte woonruimte en vaak ook beperkte mogelijkheden om ergens te sporten met een keu in de hand op opzwepende muziek beweegoefeningen deden. Tot groot plezier van de (voornamelijk, maar niet uitsluitend) ouderen, die deze bijdrage van de KNBB waardeerden. En die de keuen mochten houden, wat hopelijk voor hen ook weer de instap verlaagt om ergens weer eens een potje te gaan spelen.
 
In de video bovenaan dit artikel, met drone gemaakt door EVC Media en belangeloos aan ons ter beschikking gesteld (dank, Edward!) een impressie van deze beweegoefeningen.
 

Meer info over Tijd voor Krijt: www.tijdvoorkrijt.nl

 
KNBB Ouderen/senioren Tijd voor Krijt
Volg ons online