Biljartend Nederland huilt om overlijden 22-jarige Lars van de Mortel

Jonge biljarter uit Veldhoven kan strijd tegen LCHAD (een zeldzame stofwisselingsziekte) niet winnen

04 januari 2020

Een golf van verdriet ging de afgelopen dagen door biljartend Nederland. Op 2 januari 2020 is de zeer populaire en pas 22-jarige voormalig jeugdkampioen Lars van de Mortel, die zijn ziekte LCHAD op zo bewonderenswaardige wijze had gedragen, in zijn woonplaats Veldhoven overleden.

 

 

In het Eindhovens Dagblad verscheen dit bericht van Jan Rosmulder:

 

 

Via de Facebook-pagina van de BiljartBallen deelde Jan namens moeder van Lars Yvonne Hooghuis de kaart van Lars.

Hooghuis: "Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil bereiken, en zeker niemand wil vergeten, deel ik hierbij alvast de kaart van Lars van de Mortel. Voor een ieder die wil komen, weet dat iedereen welkom is."

 

Rosmulder deelde op de BiljartBallen ook foto's van vroegere edities van de BiljartBallen (krant), van de Nederlandse jeugdtitel in 2014 die Lars zoveel vreugde had gegeven, foto's samen met Dick Jaspers juni 2015 bij de Mixx in Geldrop, en een prachtig artikel in Eindhovens Dagblad van 23 maart 2019 dat mooi beschrijft de wijze waarop Lars zijn ziekte droeg.

 


 

Op Biljarten Actueel Nederland schreef Paul Brekelmans deze prachtige tekst:

"Zojuist bereikt ons het bericht dat Lars van de Mortel gisteren, donderdag 2 januari, op 22-jarige leeftijd is overleden. Lars is rustig ingeslapen."

"Ook al wisten we dat je het gevecht tegen die vervelende ziekte uiteindelijk niet kon winnen, toch komt je heengaan nog als een complete verrassing."

"Ondanks de vele mindere dagen die je door je ziekte had, genoot je op de dagen dat het je wel goed ging volop van het leven. Fervent biljarter, bordenist bij menige Grand Prix driebanden, klusjesman voor B.E.N. bij de Masters of Bekerfinale, of gewoon als liefhebber aanwezig bij diverse wedstrijden .......als het enigszins kon moest ik je ophalen en reden we stad en land af om van onze gezamenlijke hobby te kunnen genieten."

"Groot was dan ook je dankbaarheid toen je in Geldrop in een clinic tegen Dick Jaspers aan mocht treden en natuurlijk voldeed ik graag aan je verzoek om daar als arbiter aan tafel te verschijnen."

"Als deelnemer aan diverse Nederlandse Kampioenschappen junioren wist je zelfs een keer Nederlands kampioen te worden en wat was je (terecht) heel trots op je prestatie. In het driebanden groot waren er vaak betere spelers, maar qua sportiviteit en gezelligheid stak jij er ieder toernooi bovenuit, want dat was voor jou zeker zo belangrijk. Juist daardoor was je dan ook zo geliefd bij je tegenstanders."

"Helaas heb je het eerste seizoen bij de senioren, waar je meteen tot teamleider bij TMC Group werd gebombardeerd, niet af kunnen maken."

"Lars, bedankt voor wie je was, we gaan je missen maar zullen je nooit vergeten maat."

 

 

Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.

 

 

Tekst: KNBB
Foto's & artikelen: Ton Smilde, Paul Brekelmans & Jan Rosmulder/De BiljartBallen
Met dank aan Paul Brekelmans & Jan Rosmulder

 

 

Biljartspelers Carambole/libre Driebanden
Volg ons online