Biljarter Nick Dudink (15) kampioen van Europa

Jonge Noord-Hollander toont grote kwaliteit in Ronchin

02 april 2018

RONCHIN - De 15-jarige Noord-Hollander heeft in Ronchin (Frankrijk) het Europees kampioenschap vrij spel voor spelers onder 17 op zijn naam geschreven. In de finale won de Nederlander van de Fransman Djason Ponthieu met 200-104 in 5 beurten (hoogste serie 108).

 

 

Het Europees kampioenschap in deze klasse werd gespeeld met 9 spelers. Nick Dudink won zijn vier partijen in een poule met vijf, versloeg daarna in de halve finale de Fransman Nathan Legendre en zette ook de finale naar zijn hand.

,,Het is mijn eerste grote titel, een hoogtepunt tot nu toe in mijn carrière'', verzekerde Nick Dudink vijf minuten na de gewonnen finale. Hij was één keer met het team van Horna teamkampioen van Europa bij de jeugd in het Duitse Brandenburg.

Nick Dudink, die mavo 4 doet, komt uit een echte en hechte biljartfamilie. ,,Mijn vader, mijn opa, mijn broer Leon, mijn oom en mijn neefjes Ferry en Jordy Jong zijn ook allemaal actieve biljarters.'' Zelf begon Nick Dudink op zijn zevende jaar bij Horna.

 

 

,,We moeten vanmiddag nog vier uurtjes naar huis rijden in Noord-Holland (Blokker, bij Hoorn). Ik vermoed dat we het daar wel even mooi gaan vieren.''
Monique van Exter speelt om 11.00 uur finale van de Euro ladiescup tegen de Francaise Magali Declunder.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto's Nick Dudink, Leon Dudink, Ferry Jong, Sam van Etten ©Kozoom, Henry Thijssen, Ton Smilde

 

Carambole/libre EK Jeugd/Junioren
Volg ons online