Biljartmarathon voor Serious Request in Baarn

Biljartliefhebber Erik van de Weerd dagenlang achter de tafel ten behoeve van het goede doel; KNBB ondersteunt initiatief en zal streefbedrag verdubbelen

20 december 2017

BAARN – Hij staat achter de biljarttafel zoals altijd, Erik van de Weerd in café de Verfrissing in Baarn. Maar toch is het dit keer heel anders. Het doel van Erik is nu niet zozeer om zijn biljartwedstrijden te winnen, maar om in een aantal dagen veel biljartwedstrijden te spelen – om zo te zorgen voor een zo maximaal mogelijke opbrengst voor Serious Request. Een echte biljartmarathon, dus – zij het met pauzes tussendoor. Streefbedrag van Erik is €1000; hij staat inmiddels al op €810.

 

 

In korte tijd heeft Erik veel aandacht weten te genereren voor zijn actie, zowel landelijk als regionaal. Zo kwam Serious Request hem opzoeken in het café (vanaf 34:50), en stonden er grote artikelen over zijn actie in de Gooi- en Eemlander en de Baarnsche Courant. De eerste wedstrijd van de biljartmarathon was tegen burgemeester van Baarn Mark Roëll. En ook vanuit de biljartwereld zelf werd positief gereageerd; zo speelt meervoudig Nederlands kampioen Raimond Burgman deze middag (vanaf 16:10 uur) tegen Erik.

 

 

KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn, tevens secretaris van de Gemeente Laren: “Het zijn acties zoals deze van Erik die kenmerkend zijn voor de biljartwereld. En ook voor de betrokkenheid van biljartspelers met het goede doel, in dit geval het samen brengen van verscheurde families. Omdat de KNBB dit doel van grote waarde acht, en omdat wij het sowieso een geweldig initiatief van Erik vinden, hebben wij besloten zijn streefdoel van €1000 te verdubbelen. Kortom, de KNBB zal maximaal €1000 extra bijdragen. We hebben Erik hierover inmiddels ingelicht, en hij is er enorm blij mee.”

“Wij zullen dit bedrag officieel overhandigen op zaterdag 23 december in de Verfrissing, direct na afloop van Erik’s laatste wedstrijd – die om 21:15 begint, en uiterlijk een uur later afgelopen is. Vervolgens zal Erik de cheque met het totaalbedrag van zijn actie persoonlijk overhandigen bij Serious Request.”

 

 

Goede doelen Initiatieven
Volg ons online