Biljartpromotie in Andijk voor uitpuilende tribunes

Combinatie NK Driebanden Klein Extra Klasse en demo met Caudron & De Bruijn zorgt voor groot enthousiasme bij spelers, pers & publiek

14 oktober 2019

Het is de droom van iedere biljartspeler: het halen van het Nederlands Kampioenschap - en deze dan voor volle tribunes spelen.

Helaas is dit maar zelden echt het geval! Vaak zijn direct na afloop van een NK niet veel meer over dan spelers, arbiters en een enkele supporter.

Om hieraan een positieve bijdrage te leveren, bedacht organisator Cees Benschop van BV de Carambole in Andijk dat hun kampioenschap, het NK Driebanden Klein Extra Klasse, anders moest zijn.

 

 

Contact werd geocht met Gemeente Medemblik om gezamenlijk te komen tot een bijzonder evenement. En, met steun van de Gemeente en ook van KNBB Vereniging Carambole bleek dit inderdaad mogelijk.

 



 

Het resultaat: op zaterdag 12 oktober niet alleen de finale van het NK (op prachtige wijze gewonnen door Jordy de Kruijf, door in de laatste partij koploper Henk Overmars met hulp van Rob Mans de pas af te snijden), maar tevens een biljartdemo met driebanden- en bandstotenkanonnen Frédéric Caudron en Jean-Paul de Bruijn.

De tribunes puilden uit, er was volop media-aandacht, het publiek genoot van de demo én de deelnemers aan het NK speelden hun partijen in een volle bak.

 

 

Een win-win bij uitstek, en een ongekende prestatie van organisatie, vrijwilligers en Gemeente Medemblik.

 

Uitslagen NK Driebanden Klein Extra Klasse

 

Tekst: KNBB
Uitgelichte foto: Emil Vertelman
Artikel Noordhollands Dagblad: Johan Koomen
Video: KNBB (uit de losse pols geschoten)

 

Bruijn, Jean Paul de Demo/workshop Initiatieven
Volg ons online