CEB Grand Prix Artistic toegewezen aan Rosmalen

20-22 mei 2022, direct de week na de Masters Artistiek.

Drijvende kracht Sander Jonen: “Rosmalen is twee weken lang het artistiek mekka! Liefhebbers van artistiek kunnen twee weekends lang genieten van het beste wat het internationale artistiek biljart te bieden heeft.”

16 november 2021

 

Mooi nieuws voor de liefhebbers van artistiek biljart op het allerhoogste niveau: de CEB heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de Grand Prix Artistic tussen 20 en 22 mei 2022 zal worden gespeeld in de Hazelaar.

Voor een entry fee van €125 (al het geld gaat in de prijzenpot) wordt drie dagen lang gestreden om deze mooie titel.

 

 

Eén van de drijvende krachten achter de CEB Grand Prix Artistic is Sander Jonen. “Je zou kunnen zeggen dat dit een echt spelersinitiatief is. De Europese artistiek toppers zagen dat er volop initiatieven zijn in bijvoorbeeld driebanden, maar het artistiek blijft nog wat achter. We wilden dit veranderen met een mooi, groot evenement waarbij de Europese top aanwezig is, en gelukkig is dit na enig getouwtrek toch gelukt. Betekent dat er ook rankingpunten verdiend worden bij dit evenement, en dat is heel belangrijk.”

“Het was niet gemakkelijk een datum te vinden, omdat alle agenda’s supervol zitten. En tafels klaarmaken voor artistiek kost ook altijd wat tijd, en zeker als je dan twee weekends achter elkaar wilt dan is dat niet altijd gemakkelijk. Maar nu van 20 t/m 22 mei is perfect, omdat de week ervoor op dezelfde plek in Rosmalen de Masters Artistiek wordt gehouden. Kortom: Rosmalen is twee weken lang het artistiek mekka! Lefhebbers van artistiek kunnen twee weekends lang genieten van het beste wat het internationale artistiek biljart te bieden heeft.”

 

 

Meer info:

Alles over het CEB Grand Prix Artistic: https://www.eurobillard.org/events/gp%20artistic-294.html

Overzicht alle regels: https://www.eurobillard.org/medias/sport-rules/new-sport-rules/rules-2021/c16-cebgp-artistic-rules-2021-22-eng.pdf (PDF)

Link naar Carambole agenda CEB Grand Prix Artistiek: https://www.carambole.nl/agenda/ceb-grand-prix-biljart-artistiek-0

Link naar Carambole agenda Masters Artistiek: https://www.carambole.nl/agenda/masters-biljart-artistiek-2

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's Sander Jonen (EK Brandenburg 2017) & Artistiek Sfeer: ©Ton Smilde

Artistiek Europa Jonen, Sander
Volg ons online