De Hazelaar nipt door naar halve finales EK Clubteams

Gert-Jan Veldhuizen, Jordy Kanters en Eric Dericks zeer knap door poulefase. Favoriet voor de winst: het Franse team van Raymund Swertz.

Zowel Swertz als Veldhuizen zijn nog ongeslagen

25 maart 2023

DOUARNENEZ - Dat titelhouder Douarnenez Valdys de finaledag van de Coupe d’Europe Classic Teams zou halen, dat stond vooraf wel vast. Immers. Dit team verliest zelden of nooit een wedstrijd, is regerend titelhouder in eigen huis, en heeft met Raymund Swertz een absoluut fenomeen in het 47/2. Swertz is op dit toernooi nog ongeslagen, en sterker: hij is gewoonlijk al binnen een paar beurten uit.

 

 

De vraag was of in dezelfde poule als Douarnenez het Nederlandse team van de Hazelaar erin zou slagen als tweede van de in totaal vier ploegen richting de halve finales te gaan. En dat lukte – zij het nipt! Al in de vorige (verloren) wedstrijd tegen Douarnenez gaf Gert-Jan Veldhuizen aan dat zijn winnende slotserie van 130 in het 71/2 tegen Marek Faus wel eens waarde zou kunnen hebben omdat alles zo dichtbij elkaar lag.

En hoe dicht, dat bleek wel op zaterdag – toen het net aan goed ging voor Hazelaar. Echt met de hakken over de sloot, door naar de kruisfinales met drie matchpunten uit drie wedstrijden. Gert-Jan Veldhuizen na afloop: “Door naar de halve finale van het EK Clubteams! Maar echt door het oog van de naald. Ik win in 11 beurten van Wiodowski met een mooie slotserie van 133 in het 71/2. Jordy Kanters verliest close van Micha van Bochem in het 47/2. En Eric Dericks perst al zijn energie eruit om een remisepartij te spelen tegen Matuszak in het bandstoten. Spannend tot de laatste carambole! We zijn door!”

 

 

Dit betekent dat de Hazelaar morgen mag aantreden in de halve finale tegen de poulewinnaar uit poule B, het ijzersterke en ongeslagen Ronchin, en dat in de andere halve finale de twee Franse teams van Douarnenez en Andernos elkaar treffen. Het maakt van de finaledag van deze Coupe d’Europe een Frans-Nederlands onderonsje, met drie Franse teams en één Nederlands team, en met een Nederlandse kopman (Swertz) bij het favoriete en vooralsnog ongeslagen Douarnenez.

De finaledag is live te volgen op Kozoom (Premium Pass).

 

 

Tekst: KNBB
Foto via Gert-Jan Veldhuizen
Tabellen: Douarnenez

Bandstoten EK Kader
Volg ons online