Dennis Timmers bewaart beste voor het eind in NK Libre Groot

Feest voor de fijnproevers in de Hazelaar: Genieten van een simpelweg niet-missende Micha van Bochem bij het begin, en Dennis Timmers in de halve finale en finale

21 mei 2023

ROSMALEN - Het klinkt voor de gemiddelde clubspeler als best lastig: libre op een grote tafel. Maar de topspelers in Nederland draaien er hun hand niet voor om.

Dit weekend waren in de Hazelaar de beste libristen van Nederland verzameld voor het NK Libre Groot – en het was genieten voor de liefhebbers van klein spel. Spelen naar 300 caramboles met een beurtenlimiet van 10 in de poulefase, spelen naar 350 caramboles zonder beurtenlimiet in de knock-outs. Een bruut format, zeker in de knock-outs, omdat één misser fataal kan zijn.

 

 

Dat gold in extreme mate voor de smaakmaker van de eerste dag, Micha van Bochem. Die won alle drie zijn poulewedstrijden in één beurt, en vervolgens ook nog eens de kwartfinale in één beurt. Vier partijen gespeeld, 1250 caramboles, niet één bal gemist, moyenne van dik boven de 300! Maar in de halve finale werden Micha’s eerste missers van het toernooi direct afgestraft door Robert Prakke, die won in vier beurten – waardoor Micha van Bochem ondanks zijn geweldige spel de finale niet zou halen.

Tegenstander van Prakke in de finale was Dennis Timmers, die nog met de grootste moeite door de poulefase was gekomen, en die na twee wedstrijden zelfs nummer drie was in de poule van drie. De benodigde extra partij om uiteindelijk tot drie gespeelde partijen te komen, nodig voor de uiteindelijke rangschikking, werd gewonnen tegen Patrick Janssen, en zo ging Timmers met hakken over de sloot richting de knock-out fase.

Hoe moeizaam het begin, zo spectaculair was het eind! Dennis Timmers won zowel de halve finale tegen Nick Dudink en de finale tegen Robert Prakke in één beurt: liefst 700 caramboles op rij dus zonder te missen, en dat in de beslissende fase van dit NK.

Het was een geweldig slotstuk van een NK voor de fijnproevers.

 

 

Tot slot nog wat leuke feitjes vanuit de organisatie. Bijvoorbeeld, dat het hoogste overall moyenne niet komt van enig van de genoemde namen, maar van Peter de Bree, gestrand in de kwartfinale, met een overall moyenne van liefst 165. (!) En, dat van de 31 wedstrijden er liefst 11, meer dus dan 1/3 van het totaal, werden uitgemaakt in één beurt. (!!)

Het zijn mooie statistieken bij een bijzonder kampioenschap.

 

Alle info over het NK Libre Groot
Alle uitslagen (poulefase & knock-outs) van het NK Libre Groot
Infopagina NK Libre Groot

 

Tekst: KNBB
Foto’s: BV Moira

Carambole/libre NK
Volg ons online