Door stijgende energieprijzen in de problemen? Laat het ons weten

Dreigt u als biljart-, pool- of snookerlokaliteit door deze hoge energieprijzen in de problemen te raken – of bent u al in de problemen? Laat dit weten aan de KNBB via info@knbb.nl o.v.v. “Energieprijzen”.

11 september 2022

 

Onze biljart-, pool- en snookerlokaliteiten krijgen de laatste jaren flink wat voor de kiezen, veelal door omstandigheden waar zijzelf (en in veel gevallen, ook wij als KNBB) niet veel aan kunnen doen. Na zo’n twee jaar waarin corona zorgde voor structureel lagere inkomsten, verplichte extra maatregelen en zelfs sluitingen, hebben lokaliteiten momenteel de uitdaging van de ongekend hoge energieprijzen: vooral voor lokaliteiten met flexibele contracten zijn de kostenstijgingen enorm.

Dreigt u als biljart-, pool- of snookerlokaliteit door deze hoge energieprijzen in de problemen te raken – of bent u al in de problemen? Laat dit weten aan de KNBB via info@knbb.nl o.v.v. “Energieprijzen”. Met deze informatie kunnen wij een indruk krijgen hoe groot de problemen zijn, en zodat wij dit mee kunnen nemen in onze overleggen – zowel binnen de KNBB als erbuiten, bijvoorbeeld het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) waarbij wij als KNBB zijn aangesloten, en dat zich inzet voor lagere energietarieven voor de sport.

Vanzelfsprekend gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens, tenzij u expliciet aangeeft dat wij u als voorbeeld mogen gebruiken van een lokaliteit die als de huidige situatie zich zou voortzetten zal gaan omvallen.

Stuur in alle gevallen graag relevante info mee over energiecontract, looptijd, en kenmerken van de lokaliteit zoals het aantal (verwarmde?) tafels, al aangevraagde subsidies etc. Hoe concreter u het aan ons aangeeft (“we hebben vier caramboletafels en twee matchtafels, in 2021 bedroegen de kosten hiervoor … en nu zijn die kosten …”; “we hebben tot eind 2022 een vast energiecontract maar zou er niets veranderen dan betekent dit voor 2023…”, “afgelopen twee jaar hebben we al ingeteerd op ons vermogen, al het vet op de botten is weg dus we kunnen deze kostenstijgingen simpelweg niet meer dragen”, etc.), hoe beter. Als u zelf een suggestie hebt waar wat u betreft concrete/directe besparingen mogelijk zijn, of als  voorstellen heeft voor ons om mee te nemen richting bijvoorbeeld NOC*NSF of het POS, laat het ons weten. Hoe meer bekend is over de precieze problemen van onze biljart-, pool- en snookerlokaliteiten, des te groter de kans dat deze lokaliteiten ook meegenomen worden bij eventuele maatregelen en besparingen.

Alvast dank!

 

 

Biljartzalen Financieel KNBB
Volg ons online