Een geslaagde vierde en laatste Grand Prix Libre Jeugd in Lochem

In de mooie zaal van “Café Bousema” in Lochem werd de laatste GP van dit seizoen gespeeld. Niet minder dan 18 deelnemers hadden zich hiervoor ingeschreven. Deze keer waren de jeugdleden van “Acquit” uit Woerden ook van de partij.

06 juni 2024

Afgelopen zaterdag 1 juni, was de laatste GP voor de nationale finale libre jeugd.

Deze finale zal in tegenstelling tot wat eerder is vermeld, plaatsvinden op Urk bij de biljartvereniging “Het Groene Laken”, Staartweg 24 a.

In de mooie zaal van “Café Bousema” in Lochem werd de laatste GP van dit seizoen gespeeld. Niet minder dan 18 deelnemers hadden zich hiervoor ingeschreven. Deze keer waren de jeugdleden van “Acquit” uit Woerden ook van de partij. Jammer genoeg konden zij de vorige GP’s niet deelnemen waardoor een plaats in de nationale finale moeilijk te bereiken is.

 


 

De “Vereniging Bousema” had voor voldoende arbiters en schrijvers gezorgd. Na een kort woordje van de voorzitter en tevens lokaalhouder, werd om 10.30 uur begonnen met de wedstrijden. Deze keer waren er vijf poules, 3 van 4 en 2 van 3 spelers. Aangezien men allemaal 3 wedstrijden moest spelen, werden in de laatste ronden de spelers van de poules van drie met elkaar gemixt om toch tot drie partijen te komen.

Zoals gebruikelijk werd om elk punt gestreden en ook met veel waardering voor de tegenstander. Daan Karssenberg van de plaatselijke vereniging presteerde het deze keer om al zijn sets te winnen en was dus de terechte winnaar van deze dag.

 

 

Een belangrijke motivatie voor de deelnemers was het bereiken van de beste 10 van de ranglijst over alle vier gespeelde Grand Prix Jeugd toernooien, om zo mee te kunnen doen aan de nationale finale. Jan Maarten Gnodde redde dit net als nummer 10. Het missen van één Grand Prix lijkt kostbaar te zijn geweest voor meervoudig Nederlands jeugdkampioen Rik Kolorz en Bart van de Valk, als nummers 11 en 12 zijn zij de eerste reserves voor de nationale finale. Aan kop van de ranglijst staat zeer knap Djeno Verwiel, met een moyenne van 3.333 de beste van alle spelers. Wat zijn eerste plek extra knap maakt, is dat hij een stuk meer caramboles moet maken dan zijn tegenstanders.

Na afloop van deze gezellige en mooie dag benadrukte de voorzitter nogmaals het belang van het jeugdbiljarten en zei, dat men een volgende keer weer van harte welkom was in Lochem.

Ik wil alle leden van de vereniging, die tot dit succes hebben bijgedragen, bedanken.

In het bijzonder Thijs Somhorst voor de assistentie bij deze dag. Hij is de hele dag in de weer geweest om de scoreborden te bedienen en daar waar het kon, partijen naar voren te halen zodat we toch op tijd klaar waren.

Om 17.00 was het gedaan en keerden spelers, ouders, oma’s, opa’s, belangstellenden en ondergetekende terug naar huis.

 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Jeugd KVC

 


 

Alles over de Grand Prix Libre Jeugd cyclus

 

Tekst & foto’s: Piet Verschure
Bewerking: KNBB

Carambole/libre Jeugd Jeugd/Junioren
Volg ons online