Een mooi weekend in Rumpt

Verslag NK driebanden klein extra klasse en jeugd bij B.V. Carambole in Rumpt. Door Piet Verschure, Portefeuillehouder Breedtesport KVC

 

10 oktober 2022

Dit gecombineerde kampioenschap werd gespeeld bij de B.V. Carambole in Rumpt.

De twee nieuwe wedstrijdleiders van de vereniging Tonny en John hebben bij hun eerst kampioenschap keurig werk verricht. Ten aanzien van de organisatie heb ik geen wanklank gehoord. Wat me opgevallen is bij deze kampioenschappen is het grote verschil in de tijd die de spelers nodig hadden om hun partijen te spelen. De jeugd speelde naar 25 caramboles en de senioren naar 50 caramboles.

Zowel bij de senioren als jeugd moesten een paar spelers zich afmelden. Voor de extraklasse kon nog een reserve worden opgeroepen maar voor de jeugd betekende dit dat er nog maar 5 spelers over waren. 

Na twee dagen biljarten kregen we de volgende finales:
Senioren: Rob Mans tegen George Kenter.
Jeugd: Nick Dudink tegen Xavier Siahaya.

Bij de senioren ging de titel naar Rob Mans, die mij vertelde dat het na 25 jaar eindelijk gelukt was om de titel Nederlands kampioen extraklasse driebanden in de wacht te slepen.

Bij de junioren ging de titel naar Nick Dudink die Xavier in de finale versloeg in 16 beurten. Deze jongeman, die dit jaar ook tweede geworden is op het EK libre groot voor de jeugd in Italië, speelde een geweldig toernooi met een algemeen gemiddelde van boven de 1.100.
 

Piet Verschure
Portefeuillehouder Breedtesport KVC

 

 

Tekst & foto's: Piet Verschure

Driebanden Jeugd/Junioren KVC
Volg ons online