Een nieuw seizoen Topteamcompetitie

Een vooruitblik met Sam van Etten van regerend landskampioen De Picardie.

"Verdedigen van de titel is natuurlijk altijd moeilijker, maar dat is een mooie uitdaging"

19 september 2018

2017-2018 was een mooi seizoen in de Topteamcompetitie, waarin het brede collectief van De Picardie zich uitbetaalde.

Dit seizoen zijn Micha van Bochem, Jos Bongers, Dennis Timmers en Sam van Etten wederom het hart van De Picardie. Met laatstgenoemde spreken we over de verwachtingen voor het komend seizoen, dat komende zaterdag van start gaat.

 

Sam, vorig seizoen was voor jullie een groot succes. Wat was volgens jou de reden dat de Picardie kampioen is geworden – waarin hebben jullie je onderscheiden van de concurrentie?

Van Etten: "Vorig seizoen was zeker een mooi succes. Voor het eerst in ons nieuwe speellokaal in Afferden en onder een nieuwe naam dankzij de Picardie uit Venlo. Vervolgens kampioen worden is natuurlijk fantastisch! Ik denk met name dat onze kracht in de breedte ligt. Met Jos, Dennis, Micha en ik hebben we vier Ereklassers, waardoor als iemand niet kon spelen, we toch altijd met drie Ereklassers aan de tafel stonden. De meeste teams konden dit (helaas) niet altijd realiseren, waardoor wij ons voornamelijk in dit opzicht konden onderscheiden. Met het aantrekken van René Tull als reserve in ons team voor dit seizoen, zullen we in de breedte nog wat sterker worden, wat natuurlijk een fijne gedachte is en nodig om weer mee te kunnen doen voor de bovenste plekken. Onvoorziene omstandigheden kunnen er namelijk altijd zijn en die kunnen we prima opvangen, net als vorig seizoen!"

 

"Met Jos, Dennis, Micha en ik hebben we vier Ereklassers, waardoor als iemand niet kon spelen, we toch altijd met drie Ereklassers aan de tafel stonden. De meeste teams konden dit (helaas) niet altijd realiseren, waardoor wij ons voornamelijk in dit opzicht konden onderscheiden"

 

 

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen? Wie zijn jullie grootste concurrenten? Welke teams hebben zich het meeste versterkt, of zijn het meeste verzwakt?

"Voor dit seizoen hoop ik weer mee te kunnen doen om de titel met de Picardie. Verdedigen is natuurlijk altijd moeilijker, maar dat is een mooie uitdaging voor ons! Een grote kanshebber voor de titel is denk ik De Posthoorn. Die zullen in dezelfde opstelling aantreden als vorig seizoen en is in mijn ogen een sterk (collectief) team. Helaas is een ander sterk team opgeheven (BIOS), die ook een kanshebber was. Maar daardoor is Ferry Jong naar Dibo/the City verhuisd, die na een goed vorig seizoen dus weer sterker is geworden en daarmee ook een geduchte concurrent. Bij Wennekes en Etikon zal het erg afhangen van in welke opstelling ze zullen spelen en de overige teams zijn ook zeker niet te onderschatten, alleen voor een titel over het gehele seizoen denk ik dat ze iets te kort zullen komen." 

 

"Een grote kanshebber voor de titel is denk ik De Posthoorn"

 

Komende zaterdag begint ook voor jullie het nieuwe Topteamseizoen. Tegen wie, en in welke opstelling?

"Komende zaterdag beginnen we tegen promovendus B.V. Horna. Een speciale wedstrijd voor mij, omdat ik hier mijn gehele jeugdtijdperk heb gespeeld. Het gehele seizoen spelen wij in principe met Dennis Timmers, Jos Bongers, Micha van Bochem en ikzelf en zaterdag zullen dus ook drie van deze namen aan de start verschijnen. Onze opstelling geven wij van tevoren niet prijs, maar een klein tipje van sluier zal ik geven: ik zal sowieso spelen!"

 

"Komende zaterdag beginnen we tegen promovendus B.V. Horna. Een speciale wedstrijd voor mij, omdat ik hier mijn gehele jeugdtijdperk heb gespeeld"

 

Biljartpoint Topteamcompetitie 2018-2019 (programma)
Biljartpoint topteamcompetitie 2017-2018 (alle uitslagen & standen)
Verslag kampioenswedstrijd De Picardie 2017-2018

 

Tekst: KNBB/Rolf Slotboom

Carambole/libre Eredivisie/Topklasse Etten, Sam van
Volg ons online