Eerste NK Driebanden Klein voor Dames een succes

Geweldige sfeer en groot deelnemersveld in Lelystad

12 maart 2017

Het eerste NK Driebanden Klein voor Dames, dit weekend gehouden in Lelystad, is een groot succes geworden.

Al vlak na de bekendmaking van dit evenement hadden veel dames zich aangemeld. UIteindelijk deden er 48 speelsters mee, in 8 groepen van 6.

Naast een competitief karakter was dit evenement er zeker ook één van gezelligheid, en om damesbiljart/driebanden voor vrouwen op de kaart te zetten. En dat is gelukt! Wereldkampioene driebanden groot bij de dames Therese Klompenhouwer was aanwezig om haar vriendin Chantal Seves te ondersteunen, het jonge talent Andrea Hofman werd vergezeld door haar man, top driebander Glenn Hofman, en Daisy Werdekker was niet alleen de jongste speelster van het toernooi (21), ze was gezien haar derde plaats bij het NK Driebanden Groot voor dames één van de grote favorieten.

 

 

Geen van de genoemde namen zou uiteindelijk de titel pakken. Deze was weggelegd voor de sympathieke en ervaren Joke Breur, die de concurrentie nipt voor bleef, en haar goede vorm van dag één (toen ze een geweldige serie van 12 maakte) over het gehele toernooi wist door te trekken.

Organisator Alex ter Weele was in zijn nopjes door het succes, en kondigde direct na afloop aan op Facebook: "Wegens groot succes geprolongeerd: 9 t/m 11 maart 2018, locatie nog onbekend, het 2e NK Dames Driebanden Klein!"

 

 

Een videoverslag van dag één verschijnt volgende week op het YouTube kanaal van de KNBB.

Eindstand NK Driebanden Klein voor Dames 2017:

 

 

Tekst: Rolf Slotboom

Omslagfoto ©Rolf Slotboom/KNBB (uiterst rechts winnares Joke Breur)

Foto's Joke Breur & Andrea Hofman ©Jan Rosmulder

Dames Driebanden NK
Volg ons online