Eerste rij bij Nederlands Kampioenschap dames Delta Zuid West

Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale deel 1, door Martien Kok: “Cynthia maakte een supermoeilijke bal en de partij was binnen dus NEDERLANDS KAMPIOEN. En als beloning voor het arbitreren kreeg ik ook een medaille.”

15 juli 2022

 

“Verhalen vanaf de Simonis Biljartlakens Landsfinale” is een serie artikelen die de beleving van teams, spelers en begeleiders weergeeft van deelnemers aan de Landsfinale. Voor veel spelers het hoogtepunt van hun biljartleven!

Vandaag beginnen we met een verhaal van Martien Kok van district Zuid-Limburg die ging arbitreren namens de dames van Delta Zuid-West (Zeeland) – en zo eerste rij stond bij één van de absolute hoogtepunten van deze Landsfinale.

 

 

Martien: “Een paar weken geleden vroeg het damesteam Treva/Delta Zuid West, bestaande uit Cynthia van Peer, Sylvia Eckel en Carolien Eversdijk, of ik niet voor hun wilde arbitreren op de afsluitende dag van de Simonis Biljartlakens Landsfinale. Ja natuurlijk wilde ik dat.”

“De Landsfinale begon met de poulewedstrijden, waarin ze overtuigend eerste werden: slechts één partij verloren. Daarna de halve finale gespeeld en ook gewonnen, dus door naar de finale.”

“Nou was me dat ff spannend! Eén verlies en één winst op het nippertje. Cynthia van Peer moest de beslissende partij binnenslepen.”

“Nou dat was dus ongelooflijk spannend: Cynthia nog 4, tegenstander nog 6.  Cynthia maakte een supermoeilijke bal en de partij was binnen dus NEDERLANDS KAMPIOEN. En als beloning voor het arbitreren kreeg ik ook een medaille.”

 

Verslag laatste dagen Simonis Biljartlakens Landsfinale
Teamgegevens Delta Zuid West op Biljartpoint

 

 

Wilt u ook uw verhaal van de Landsfinale delen? Stuur hem naar rslotboom@knbb.nl o.v.v. “Verhaal Simonis Biljartlakens Landsfinale”, indien mogelijk met foto. De leukste verhalen komen in deze serie.

 

Intro: KNBB
Tekst en foto medaille: Martien Kok
Bewerking: KNBB
Foto vreugde dames na beslissende punt: Jan Rosmulder

Dames Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online