Evert Bot en John van ’t Hoff winnen NK’s Libre Klein

NK’s Libre Klein Eerste en Tweede Klasse, in resp. Westerhaar en Hoogeveen, beide gewonnen met moyennes boven 5

16 maart 2023

Bij het NK Libre Klein Eerste Klasse in Westerhaar bleef Evert Bot nipt Martin Kurvink en Albert Plender voor. Alledrie eindigden met tien punten uit 7 wedstrijden. In het Noordhollands Dagblad dit mooie verslag over de winst van Evert.

Het artikel toont mooi de lange weg die iemand moet afleggen naar een Nederlandse titel. Eerst speelde Evert zich naar de finale van het district West-Friesland, daarna won hij de strijd met de andere districtskampioenen van het gewest West Nederland, en vervolgens versloeg hij op het NK zeven concurrenten die een soortgelijke weg hadden afgelegd, maar dan in andere districten/gewesten. Een lange en slopende route – maar des te mooier als deze succesvol wordt afgerond.

 

 

Bij het NK Libre Klein Tweede Klasse in Hoogeveen was het eveneens close: hier won John van 't Hoff met 12 punten, vlak voor Johan Eijkenboom met 10 punten en een hoger moyenne en hoogste serie. Sowieso viel in de tweede klasse het ongekend hoge moyenne op van de nummers 1 en 2 op: dat overtrof het moyenne van alle deelnemers in de eerste klasse.

 

Gefeliciteerd aan de kampioenen!

 

Alle info en links naar uitslagen NK Eerste Klasse:
https://www.knbb.nl/agenda/libre-klein-1e-klasse-0

 

 

Alle info en links naar uitslagen NK Tweede Klasse:
https://www.knbb.nl/agenda/libre-klein-2e-klasse-0

 

 

Tekst: KNBB
Foto: via Evert Bot

Carambole/libre KVC NK
Volg ons online