Foto uit de oude doos

1968, Utrecht, bij de Rooie Brug, Biljartvereniging Vechtzicht. In een jaar dat er vier teams kampioen waren geworden uit dat café!

24 januari 2021

Als KNBB zij wij dol op foto's van de rijke Nederlandse biljarthistorie, zeker ook foto's op lokaal of regionaal niveau.

Zo kwamen wij onlangs deze prachtige foto tegen op social media, met permissie hier gedeeld:

 

 

De foto is van Biljartvereniging Vechtzicht, waarschijnlijk uit 1968.

In ieder geval in een jaar dat er vier teams kampioen waren geworden uit dat café. (Vrijwel zeker met de naam: Café Van Gend, spelling niet helemaal zeker) Het zat in Utrecht bij de 'Rooie Brug'.

Wat wij zelf nog weten: Het verhaal van de vier teams die kampioen werden stond in de krant - zal wel het Utrechts Nieuwsblad zijn geweest toen.

 

Een aantal namen die genoemd worden in de reacties op de berichten op social:

  • Joop Scheepsbouwer (bijnaam Scheep, een enorme leugenaar zo te lezen, maar met veel humor)
  • Gert Bicker
  • Dries Kinneging (2e van links zittend)
  • Cor van Voorn
  • Joop van de Brink (2e van rechts zittend, bijnaam "De Spons" want hij was glazenwasser)

 

Zover wij weten, is de vereniging in 2018 opgeheven.

Weet u nog meer? Kent u nog meer spelers, of heeft u nog wat mooie anekdotes over dit bijzondere jaar? Stuur het naar rslotboom@knbb.nl en wij zullen het aanvullen in dit artikel.

 

Houdt u zelf ook zo van oude biljartfoto's of -video's? Volg dan de openbare Facebook-groep Biljarten door de jaren heen.
Wilt u graag een oude (rechtenvrije) foto delen, of een verhaal van vroeger? Stuur het naar rslotboom@knbb.nl en wij delen het op website of social media.

 

 

Biljarthistorie Biljartspelers Biljartzalen
Volg ons online