Geen beker meer, maar een schaal

Prachtige Ø 40cm schaal voor kampioenen Topteam Eredivisie, Topteam Eerste Divisie, Kadercompetitie en Bekercompetitie voor kaderteams

Tevens, zes medailles beschikbaar gesteld als blijvende, individuele herinnering aan kampioenschap

18 september 2017

In veel sporten staat ‘het winnen van de schaal’ synoniem voor het behalen van het kampioenschap. Foto’s van voetballers met de zilveren kampioensschaal gaan de hele wereld over, en sporters geven vaak aan het omhooghouden van de schaal als iets moois te ervaren.

Hoe zit dat met biljarten? Wel, tot afgelopen seizoen werd altijd een beker uitgereikt aan de kampioenen van de diverse teamcompetities. Maar vanaf het nu lopende seizoen hebben wij dit aangepast.

Vanaf het nu lopende seizoen is de beker vervangen door een prachtige schaal (Ø 40cm) met gravure.

 

 

Wie krijgen er allemaal een schaal?
Tot en met vorig seizoen ontving de kampioen van de Topteamcompetitie Eerste Divisie geen prijs of herinnering. Dit seizoen wel! Hierdoor zijn er schalen zijn voor de kampioenen van:

  • Topteam Eredivisie
  • Topteam Eerste Divisie
  • Kadercompetitie
  • Bekercompetitie voor kaderteams

 

Op 16 sept 2017 toog Alex ter Weele, voorzitter van Wedstrijdzaken Commissie Topsport (WCT), naar de Eredivisie ontmoeting tussen The City/Dibo en Benelux Biljarts/Snellen Horeca Service in Deventer ter introductie van de nieuwe hoofdprijs.

 

Waarom een schaal?

Ter Weele: “Het idee is afgekeken van District Twente. Daar werd het team waarin ik speel districtskampioen in de B1 en ontvingen wij die prachtige schaal – die daar vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt aan de kampioenen van de diverse competities in Twente.”

“Ik vond die prijs zoveel mooier dan een traditionele beker, dat ik dit aan de orde heb gesteld binnen het KVC bestuur, waarin unaniem werd besloten in de toekomst de kampioenen van de diverse competities binnen de portefeuille Topsport te belonen met een schaal. Tevens is toen besloten ook de kampioen van de topteam Eerste Divisie met een prijs te belonen, en de toekomstig winnaar van deze competitie uit te roepen tot “Kampioen van Nederland Topteamcompetitie Eerste Divisie.”

“Voor het kampioensteam worden in deze klasse tevens zes ‘gouden’ medailles beschikbaar gesteld, zodat de spelers individueel ook eindelijk een tastbare en blijvende herinnering overhouden aan het behaalde kampioenschap. Zes medailles was al bij de overige competities, maar nog niet bij Topteam Eerste Divisie.”

 

 

Tekst: Rolf Slotboom
Foto: Nestor Wiel van Gemert werd vergund de schaal te tonen tijdens presentatie op 16-09-2017 in Deventer. Wiel wordt geflankeerd door, v.l.n.r.: Roy van Raaij, René Luijsterburg, Alex ter Weele, Guido Kauffeld, Demi Pattiruhu en Michel van Silfhout.

Eerste klasse/divisie Eredivisie/Topklasse KVC
Volg ons online