Gemeente Medemblik neemt voortouw met biljartpromotie

De combinatie NK Driebanden Klein Extra Klasse en demo met Caudron & De Bruijn zorgde vorig jaar voor groot enthousiasme bij spelers, pers & publiek. En bij Team Medemblik!

26 februari 2020

Een gemeente die het voortouw neemt bij de promotie van biljarten - het is nog altijd eerder uitzondering dan regel.

Maar één van de goede voorbeelden is Gemeente Medemblik. Die waren vorig jaar zeer nauw betrokken bij deze geweldige dag in Andijk. Een dag die naar meer smaakt!

Uit het jaarverslag 2019 van Team Medemblik:

 

 

Halverwege het jaar 2019 werd TEAM Medemblik gebeld door Cees Benschop, voorzitter van Biljartvereniging De Carambole in Andijk. De vereniging had vanwege het 60 jarig jubileum het NK driebanden (kleine tafel) toegewezen gekregen. Of het mogelijk was hiervoor enige financiële ondersteuning te krijgen? Wat volgde was een memorabele kennismakingsbijeenkomst, waarbij de drie bestuursleden aanvankelijk werden verrast door het enthousiasme en de ambitie van TEAM Medemblik, maar daarna snel bijschakelden. Aan het eind van de sessie was het voor iedereen duidelijk: TEAM Medemblik doet graag mee, maar legt de lat wel hoog. Zeker in (en dit zeggen wij met alle respect) ‘kleinere sporten’ willen we memorabele evenementen organiseren waarmee de Medemblikse topsport zich echt kan onderscheiden.

Vanuit onze evenementenervaring konden we de organisatie ook gelijk een lijst met mogelijke kwaliteitsimpulsen meegeven. Na een paar weken bleek dat de organisatie de smaak te pakken had. De ambities waren opgeschroefd en de plannen nader uitgewerkt. Er was meer aandacht voor belangrijke randzaken zoals: de inrichting van de ruimte (fraaie tribune), de ontvangst van spelers en scheidsrechters en er was een demonstratiepartij geregeld door twee absolute wereldtoppers. Het resultaat? Op 12 en 13 oktober een stampvolle zaal met enthousiaste bezoekers. Spelers, scheidsrechters en vertegenwoordigers van de KNBB die vol lof spraken over de geweldige ambiance, de professionele ontvangst en de fantastische promotie voor de biljartsport (“Dit zien we zelden”). En tot slot een blije uitbater van dorpshuis Sarto. Kortom, het was een prachtevenement waarvoor de mensen van De Carambole een geweldige pluim verdienen. Dit smaakt wat TEAM Medemblik betreft naar meer en wij zijn dan ook in overleg de KNBB over en mogelijk vervolg op dit succes.

 

 

Tekst: KNBB
Tekst uit Jaaroverzicht 2019 & foto: Team Medemblik
Uitgelichte foto ©Emil Vertelman

 

 

Initiatieven KNBB KVC
Volg ons online