Gratis Kennismakingstraining Aanvoerders Tijd voor Krijt

Help eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan! Help ze elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn, onder het genot van een kop koffie en een potje biljart.

Gratis kennismakingstraining voor (mogelijke) Aanvoerders 23 september op het KNBB Bondsbureau in Nieuwegein

09 september 2021

Onlangs lanceerde de KNBB met dit persbericht het sociaal activeringsprogramma "Tijd voor Krijt" waarin biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten.

Wij vroegen toen om 'Aanvoerders': mensen die houden van biljarten én van ouderen, die zorgen voor enthousiasme, die de eerste opvang van de ouderen doen, die de basis van biljarten kunnen uitleggen en het belangrijkste: die het leuk vinden om te helpen.

Om met de activiteiten op de verschillende locaties te kunnen beginnen gaan wij eerst een kennismakingstraining voor aanvoerders organiseren.

Het is een dagdeel op het bondsbureau van de KNBB. De docent is Lion de Leeuw en hij gaat de basis uitleggen en met name het doel namelijk het enthousiasmeren en begeleiden van ouderen middels het biljart.

Deze training vindt plaats op het bondsbureau op 23 september van 14.00 -16.00 uur

  • Locatie Bondsbureau KNBB, Archimedesbaan 7 Nieuwegein.
  • Er zijn geen kosten aan verbonden. Parkeren is gratis

Opgeven voor aanvoerder of voor de gratis trainingsdag kan via de link in https://www.tijdvoorkrijt.nl/meer-info-en-contact/.

 

 

Wat is Tijd voor Krijt?

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma van de KNBB i.s.m. Nationaal Ouderenfonds. Hierin wordt biljarten wordt ingezet als middel om ouderen elkaar te laten ontmoeten, om zo eenzaamheid binnen deze groep tegen te gaan en zo te zorgen voor een fijn, sociaal en actief samenzijn.

Tijd voor Krijt richt zich op de doelgroep ouderen van 55 jaar en ouder. Het bestaat uit het plaatsen van een biljarttafel in een sportkantine en het organiseren van laagdrempelige biljart- en sociale activiteiten daaromheen. 

De KNBB zet zich maximaal in om het programma Tijd voor Krijt een positieve bijdrage te laten leveren aan ons gemeenschappelijke doel vanuit de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Elke organisatie die zich richt op eenzame ouderen kan ons benaderen. Denk aan voetbalkantine, buurthuis, school, zorginstelling, wijkcentrum: overal kan een biljart en dit programma bijdragen. En is er geen biljart aanwezig dan is een Tijd voor Krijt mobiel biljart en materialen bij ons te bestellen.

 

 

Wat zijn aanvoerders – en waarom zijn zij nodig?

Op iedere locatie waar een biljart staat en dat meedoet aan dit programma, is een aanvoerder nodig. Een aanvoerder zorgt voor enthousiasme, doet de eerste opvang van de ouderen, kan de basis van biljarten uitleggen en het belangrijkste hij/zij vind het leuk om te helpen. Let wel: het gaat dus vooral om de gezelligheid en het sociale samenzijn, en dus niet primair om de sport.

Doel is dat de aanvoerder zorgt dat de locatie een opvolger vanuit hun eigen club naar voren schuift die de rol van aanvoerder na verloop van tijd overneemt, zodat de aanvoerder eventueel weer naar een andere locatie kan, en dat op deze manier op steeds meer locaties in Nederland laagdrempelige plekken komen voor ouderen om gezellig samen te komen en een potje te biljarten, sjoelen of kaarten.

 

 

Lijkt het je iets?

Heb je doordeweeks vrije tijd om een dagdeel vrij te maken en wil je jezelf graag inzetten om andere mensen middels het biljart een leuke middag te bezorgen? Geef je dan op met de tekst “Ik wil misschien wel aanvoerder zijn”, zodat we contact met je opnemen.

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding, wij verzorgen een gratis training en het belangrijkste: je helpt mee om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan!

 

 

Website Tijd voor Krijt
Wat is Tijd voor Krijt: Doelen en waarden
Aanvoerder worden bij Tijd voor Krijt
Meer info en contact

KNBB Ouderen/senioren Recreatief
Volg ons online